Domagoj Duvnjak i sestra Iva Kopljar
 Domagoj Duvnjak / Instagram
Kakva životna priča!

Skromni klinac iz Đakova postao je sportski velikan. Odrastao je uz oca i oduvijek bio odan Luciji i rukometu

Domagoj Duvnjak potvrdio je na Europskom rukomentnom prvenstvu da je jedan od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena. Privatno, odan je od djetinjstva svojoj supruzi Luciji i sportu koji strastveno živi.

Domagoj Duvnjak apsolutni je kralj Europskog rukometnog prvenstva, danas je to i službeno potvrđeno. Naime, EHF objavio je na službenim stranicama da je Dule (31) najbolji igrač Europskog prvenstva. 'Hrvatski kapetan vukao je momčad do prvog finala Eura od 2010. Odigrao je nekoliko herojskih utakmica tijekom turnira, igrač njemačkog Kiela najzaslužniji je za ulazak Hrvatske u finale Eura, nakon što je u polufinalu protiv Norveške postigao osam golova i zabio odlučujući sedmerac za produžetke. Duvnjak je srce i vođa momčadi Line Červara. Pristupom, igrom i odnosom primjer je svojim suigračima na terenu. Odigrao je ključnu ulogu u hrvatskom uspjehu na Euru', objavili su.

A put ovog sportskog velikana počeo je u rodnom Đakovu. Nije Duvnjak odličan bio isključivo u sportu, odnosno tjelesnom odgoju. Mladić je u školi bio odličan učenik, a fizičkom spremom istaknuo se već u osnovnoj školi. Srednju školu upisao je i pohađao u Đakovu, no maturirao je u Zagrebu, gdje se preselio zbog rukometa i upisao 9. gimnaziju.

Pariz, Francuska, 270117.
Dvorana AccorHotels Arena.
Polufinalna utakmica svjetskog prvenstva izmedju Hrvatske i Norveske.
Na fotografiji: Domagoj Duvnjak.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / Hanza Media
Domagoj Duvnjak

Mladom rukometašu tada obaveze nisu dale ni da pohodi školu kako bi trebalo, pa ju je završio dopisno i imao želju upisati Kineziološki fakultet. Rukomet ipak nije ostavio vremena za studij, no poznavajući Duvnjaka - vremena će biti, a do diplome će kad tad doći!

U obitelji Duvnjak rukomet se živi oduvijek. Otac mu je trenirao đakovački rukometni klub i radio kao profesor tjelesnog odgoja, a trenirali su rukomet i Domagojeva majka te sestra. Obitelj je stoga ovom mladiću bila podrška u pohodu na neslućene sportske visine.

Zadar, 040708.
Rukometasi  reprezentacije Hrvatske u sklopu priprema za Olimpijske igre u Pekingu borave u Zadru.
Opustanje nakon treninga u bazenu.
Domagoj Duvnjak.
Foto: Vladimir Ivanov / CROPIX
Vladimir IVanov / Hanza Media
Domagoj Duvnjak

Nikako ne smijemo u ovoj životnoj priči zaboraviti ni Luciju Žulj! Djevojka je to koju je u gimnazijskim klupama Domagoj upoznao, zaljubio se i pokušavao je osvojiti tijekom prvog razreda srednje škole. Pomoći prijateljica je i uspio, Lucija i Domagoj bili su nerazdvojni sve dok nije otišao u Zagreb.

Zagreb, 010119.
Hotel Panorama.
Okupljanje rukometne reprezentacijei oodlaza na pripreme u Porec.
Na fotografiji: Domagoj Duvnjak.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / Hanza Media
Domagoj Duvnjak

Izdržali su tu prvu kušnju i ponovno bili zajedno kada je Lucija nakon maturiranja stigla u Zagreb kako bi studirala socijalni rad. Kada je Domagoj u konačnici završio u Hamburgu, Lucija je otišla za njim i tamo nastavila studiranje. Ona je, istaknuo je svojedobno Duvnjak, jedna od najzaslužnijih za njegovu karijeru. Mladi par ne voli medijsko eksponiranje, ne zanimaju ih medijska eksponiranja i rijetko daju uvid u vlastitu intimu. Vjenčali su se u tajnosti nedavno, i dalje nije poznato gdje. Sve su uspjeli zadržati za sebe, no njihova ljubavna priča odavno je svima poznata.

Poznato je i da je Duvnjak prilično praznovjeran pa turnire uvijek igra u istim čarapama - za sreću! Iako se time ne hvalisa, ne libi se Duvnjak odazvati ni humanitarnim akcijama onda kada treba, no u svemu je diskretan. Odlikuju ga prepoznatljiv duh i jak karakter, odanost svojoj supruzi, timu i obitelji.

Linker
16. travanj 2024 11:35