Vedran Peteh
Malo čudo ljubavi

Zagrepčanka nakon transplantacije srca rodila zdravog sinčića: 'Napokon je sve na svojem mjestu'

Ulazak u novu dekadu Zagrepčanki Mariji Galić i njezinom suprugu obilježen je neizmjernom srećom - nakon što joj je prije tri godine presađeno srce, unatoč prognozama da nikada neće postati majka, rodila je zdravog dječaka Tomu. Za magazin Gloria otvorili su vrata svojeg doma i opisali prve trenutke sa svojim sinčićem za kojeg kažu da je pravo čudo ljubavi.

Kad sam prvi put stavila Tomu na prsa, osjećaj sreće koji me preplavio bio je neopisiv. Pomislila sam: “Samo da si dobro, da si zdrav. Ne znaš koliko smo te čekali, ne mogu vjerovati da si stvarno tu”. Milovala sam mu glavicu, ljubila ga i plakala od sreće. On je mali mamin i tatin heroj, pravo čudo ljubavi. Svaki put kad ga pogledam, sjetim se što sam sve prošla da bismo došli do njega i pomislim: vrijedilo je - kaže diplomirana ekonomistica iz Zagreba Marija Galić (42), prva Hrvatica koja je tri godine nakon transplantacije srca uspješno iznijela trudnoću i 8. prosinca 2019. rodila sina. Ljepši božićni dar Marija i njezin suprug Domagoj, diplomirani ekonomist s kojim je u braku 17 godina, nisu mogli zamisliti.

zagreb 03.01.2019
Marija, suprug domagoj i mali toma galic
(majka nakon transplatacije srca )
foto vedran peteh
Vedran Peteh

Toma je kruna Marijine dugogodišnje, često dramatične bitke za život i dokaz da nikada - ni onda kad mnogi misle da više nema nade - ne treba odustati. Čak i ako liječnici smatraju da ideja o trudnoći s transplantiranim srcem nije najsretnija. Toma je rođen carskim rezom, u 36. tjednu trudnoće u KBC-u Rebro, gdje je njegova majka hospitalizirana zbog problema s bubrezima i krvarenjem (zato nije, kao što je bilo planirano, rodila u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj). Težio je 2560 grama i bio dug 48 centimetara, a prvi dan i pol proveo je u inkubatoru. No njegovim roditeljima mnogo je važnije što su sve pretrage pokazale da je zdrav i da dobro napreduje pa je tako u prva tri tjedna dobio 800 grama.

- Gledam ga dok spava i pitam se kako smo mogli živjeti bez njega sve te godine. Pitam se nedostaje li mu što, je li mu hladno, diše li dobro... A kad on mene pogleda, čini se kao da sve razumije. Pruža ručice prema mojima, njegov osmijeh je nešto najslađe na svijetu. Ja znam da je sada napokon sve na svojem mjestu - kaže Marija, koja je za novi broj magazina Gloria otvorila vrata svojeg doma i ispričala svoju životnu priču - od borbe za život i presađivanja srca pa sve do najveće sreće, rođenja njezinog sinčića Tome.

Linker
19. travanj 2024 03:09