Eva Amurri progovorila o prestanku dojenja.
 BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia
Samohrana majka troje djece

Progovorila o temi koja muči mnoge majke: 'Prestajem dojiti, iscrpljena sam'

Glumica i blogerica Eva Amurri odlučila je prestati s dojenjem tromjesečnog sina Matea. Kći proslavljene Susan Sarandon iscrpljena je i sama s troje djece ispod pet godina.

Glumica i kći proslavljene Susan Sarandon, Eva Amurri, progovara često na svom blogu o načinu na koji odgaja svoje troje djece te svim lijepim, ali i teškim stranama majčinstva. Ovog puta objasnila je svoju odluku da najmlađeg sina Matea polako počne odvikavati od majčinog mlijeka i navikavati ga na adaptirano mlijeko. Blogerica i glumica je na svom blogu napisala da planira krenuti tim putem sada, kada će dječak ovih dana navršiti tri mjeseca.

Ova odluka je potpuno privatna i treba biti odabir svake žene zasebno.

Da podsjetimo, dječaka je dobila u ožujku ove godine, a odlučila se na porod kod kuće. "U svakom slučaju, ova odluka uvijek je emotivna i sa sobom nosi osjećaje frustracije, srama, tuge, pritiska ili olakšanja. Nema pravog načina, nakon troje djece mogu čvrsto stajati iza stava da svatko ima pravo na svoje mišljenje", napisala je Amuri.

Glumica kaže da je i s prvim djetetom odabrala opciju adaptiranog mlijeka kada je djevojčica imala četiri mjeseca, i zbog toga je doživjela pravu psihičku krizu. "Voljela bih da se mogu vratiti unatrag i reći toj 29-godišnjoj ženi da mora biti sretna i snažna kako bi odgojila sretno i snažno dijete", prisjetila se Eva.

Nisam željela forsirati, plakati oko toga, siliti se.

Kada je, kaže, ostala trudna po drugi put, odlučila je da će dojiti dokle god joj to bude pričinjavalo dobre emocije. "Iako ovaj treći put imam dobro iskustvo s dojenjem i lijepu rutinu, shvatila sam da me iscrpljuje fizički i emotivno i da jednostavno moram kao samohrana, zaposlena majka biti sposobna brinuti i o drugo dvoje djece. Znam da će moj sin biti dobro, kao što je bio slučaj i s njegovim bratom i sestrom", zaključila je glumica koja ipak emotivno proživljava posljednje dane dojenja svog dječaka.

Na svom blogu Eva piše o svim pojedinostima svog obiteljskog života, a teme koje obrađuje redom su vezane uz majčinstvo i odgoj djece. Javnost je putem bloga izvještavala i o procesu razvoda od bivšeg supruga Kylea Martina, od kojeg se rastala usred trudnoće s njihovim trećim djetetom. Unatoč razvodu, Kyle i Eva ostali su u dobrim odnosima te je bio uz nju odmah nakon što je u svom domu na svijet donijela Matea.

Čitajte i:

Životna prekretnica! Rodila prije tjedan dana kod kuće, a sada i službeno potpisala razvod

Glumica shvatila što znači razvod: 'U petak sam mu prvi put ostavila djecu'

Glumica sina rodila kod kuće! Tijekom trudnoće se razvela i oboljela od opasne bolesti, no sve je prebrodila

Trudna glumica: 'Danas sam barem 20 ljudi morala reći da se razvodim i da sam dobila dijabetes'

Linker
18. travanj 2024 19:19