Neja Markičević / Hanza Media
Snježana Dujmić o kobnom danu

Rajko Dujmić u komi nakon teške prometne nesreće: 'Liječnici poduzimaju sve, noćas je operiran'

Supruga proslavljenog glazbenika ispričala je za Gloriju što se dogodilo tijekom jučerašnjeg poslijepodneva kada je Rajko Dujmić sletio s ceste i zadobio teške ozljede. 29. srpnja u njihovom braku iznimno je bitan datum jer su se točno tada - prije 38 godina - upoznali.

Glazbenik Rajko Dujmić teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila kod Ravne Gore, otkud se vraćao u Stari Laz, gdje je sa suprugom Snježanom boravio odmarajući se u oazi koja im već godinama donosi utočište i mir.

Tijekom jučerašnjeg dana Dujmić je sletio s ceste u svom VW Tiguanom i zadobio je teške tjelesne ozljede.

Supruga ovog velikog autora hrvatske glazbe ispričala je za Gloriju što se dogodilo tijekom jučerašnjeg dana - koji u braku Dujmićevih znači iznimno puno. Naime, 29. srpnja prije 38 godina upoznali su se Snježana i Rajko Dujmić. Otad pa do danas, Snježana je uz Rajka ostala u svemu.

snjezana i rajko dujmic_Gloria arhiva
Gloria arhiva
Par se 29. srpnja - prije 38 godina - prvi put sreo.

Htjeli su u Delnicama proslaviti godišnjicu svog upoznavanja

Potresena i zabrinuta, ispričala je što dogodilo tijekom kobnog dana. "Rajko je sa sinom Tinom prijepodne došao u Stari Laz, gdje sam boravila od pretprošle nedjelje zbog radova na apartmanu. Budući da smo se 29. srpnja upoznali, htjeli smo taj dan provesti zajedno pa ga je Tin dovezao iz Zagreba i nas troje smo ručali u vikendici", priča Snježana. Tijekom poslijepodneva Tin je krenuo nazad za Zagreb, a Rajko je sa svojim VW Tiguanom otišao u Ravnu Goru kako bi supruzi kupio poklon povodom njihovom bitnog datuma. Večer su, prema planovima, trebali provesti u Delnicama na večeri.

Glazbenik koji je svojim radom zadužio hrvatsku glazbenu scenu, teško se ozlijedio u nesreći koja se dogodila pri povratku u Stari Laz, gdje sa suprugom Snježanom ima vikendicu.

Nažalost, pri povratku u Stari Laz Rajko Dujmić sletio je s ceste u ulici Kosa 30 u Ravnoj Gori. Susjedi su odmah dotrčali i pozvali hitnu pomoć te policiju, a potom je policijski poziv upućen i Snježani. Kada je stigla na mjesto nesreće od okupljenih ljudi je doznala da je Rajko do dolaska hitne pomoći bio pri svijesti. Uslijed otvaranja zračnih jastuka, Dujmiću su slomljena dva rebra, a pretrpio je tijekom nesreće i teški udarac u glavu.

Policijski izvještaj još se čeka

Kada je stigla na mjesto nesreće, Rajko je već bio na putu prema bolnici u Rijeci, gdje su ga smjestili na odjel intenzivne njege. Tijekom vožnje prema bolnici na Sušaku, Dujmić je pao u komu. "Liječnici su mi rekli da je u komi jer ima krvarenje na mozgu. Poduzeli su sve što mogu", priča Snježana Dujmić i dodaje da je Rajko noćas operiran, a ona s njegovim sinom Tinom putuje u Rijeku.

Iz njezinog razgovora s mještanima Ravne Gore, doznala je da je moguće da je Rajka u vožnji zaslijepilo jako sunce, a što će se znati nakon policijskog izvještaja. Službeni nalaz o uzrocima nesreće još se čeka pa će se tek nakon policijskog očevida i izvještaja znati što se zaista dogodilo tijekom kobne vožnje.

Čitajte i:

Rajko Dujmić odradio emotivnu gažu koja mu je vratila osmijeh: 'Sreća i zadovoljstvo mi je što smo ponovno zajedno'

Snježana Šimek-Dujmić prvi put govori zašto je Rajku oprostila sve udarce, ali i zašto ga je prijavila: 'On je ljubav mog života, morala sam...'

Supruga Rajka Dujmića tvrdi da Sanja, Marinko i Zec krše privremenu odredbu suda: 'Rajko će tražiti naknadu za sve nastupe do sada kao četvrti član!'

Linker
25. travanj 2024 09:49