Getty Images
Nakon dvije godine

Dizajnirala Meghaninu vjenčanicu pa opisala proces: 'Sastajale smo se i satima razgovarale, trajalo je to mjesecima'

Dizajnerica koja je u to vrijeme upravljala francuskim brandom Givenchy zajedno s budućom vojvotkinjom od Sussexa osmislila je vjenčanicu u kojoj je Meghan Markle udala za princa Harryja, sada je britanka prisjeća te suradnje.

Britanska dizajnerica Clare Waight Keller koja je provela tri godine kao umjetnička direktorica u francuskoj modnoj kući Givenchy cijelom svijetu ostat će najpoznatija kao žena koja je dizajnirala vjenčanicu Meghan Markle.

Nakon što je dizajnerica objavila svoj odlazak iz te dizajnerske kuće, počela je otkrivati onu drugu stranu svog posla, a suradnja s vojvotkinjom od Sussexa za nju ima veliki značaj te je bivšoj glumici i njezinoj vjenčanici posvetila nekoliko opsežnih objava na Instagramu.

Prvo se prisjetila njihove suradnje pri dizajniranju vjenčanice, uoči druge obljetnice braka princa Harryja i Meghan Markle, Waight Keller je opisala kako su izgledale probe za "vrlo tajnu haljinu".

Prije dvije godine

"Tolike emocije su me obuzimale tijekom tih mjeseci koji su vodili velikom danu. Vjenčanica je jedna od najljepših trenutaka za dizajnera, ali osobno kao žena umjetnica, mnogo je osjetljivosti u tom procesu, od znanja i razumijevanja osjećaja koje mladenka ima. Imate jedinstven pogled na sve kad ste i sami to prošli, kao što sam ja prošla s udajom za svog voljenog muža prije 20 godina. Vrlo jasno se sjećate svakog trenutka i shvaćate važnost svakog detalja i odluke", započela je dizajnerica s opisom suradnje na izradi haljine.

"Kroz sate razgovora, sastajanja, istraživanja, polako svi su djelići priče sjedali na mjesto. Čistoća i jednostavnost bili su vodeći principi, priča o prirodi kroz 53 cvijeta koji predstavljaju Commonwealth, kako bi se svijet odvelo na put ceremonije te suptilno spajanje s putanjom Givenchyja kako bi se zabilježila klasična i bezvremenska ljepota, za koju sam znala da je ona želi postići. Važnost događanja bila je i više nego očita, trebala je to biti osobna svečanost u kojoj je trebalo spojiti mnogo elemenata koji su odavali počast i mladenkino i mladoženjino nasljeđe", opisala je dizajnerica što je sve htjela pokazati tom vjenčanicom.

Rodilo se prijateljstvo

Još je jednu objavu posvetila vojvotkinji od Sussexa koju je nazvala i svojom prijateljicom. U tri godine koje su joj proletjele, opisala je i posebnu ženu s kojom se u tom periodu zbližila - Meghan Merkle na dizajnericu je ostavila poseban dojam.

"Od samog početka sve je bilo drugačije od onog što sam očekivala. Bila je moderna, sa svježim pristupom, topla i srdačna, potpuno šarmantna i radosna u svakom pogledu. Odmah smo kliknule i započelo je prijateljstvo. Probe su bile posebno vrijeme za razgovore, samo mi, bili su to trenuci za upoznavanje naših prošlosti i tu su nastali mnogi nezaboravni trenuci", opisala je Clare i dodala da se s, tada budućom, vojvotkinjom toliko povezala da su postale prijateljice.

Pročitajte i:

Linker
19. travanj 2024 00:41