Getty Images
AFRIČKA TURNEJA

Meghan, Harry i Archie na prvoj zajedničkoj turneji: Zbog prevelike opasnosti četveromjesečnog sinčića ostavili s dadiljom

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa krenuli su na svoju desetodnevnu afričku turneju, prvu sa sinom Archiejem, ali na prvom događanju njihov je jedinac ostao s dadiljom pa je fokus ponovno bio na princu Harryju i Meghan Markle.

Dugo očekivana kraljevska turneja i službeno je započela. Meghan Markle i Princ Harry stigli su u Cape Town, prvu destinaciju na njihovoj ruti. Iako se očekivalo kako će se po dolasku vojvoda i vojvotkinja od Sussexa fotografirati sa svojim sinom, koji im se prvi put pridružio na službenom putovanju, kako je to običaj kod službenih posjeta, par je to izbjegao, ostavio Archieja Harrisona s dadiljom i pojavio se na prvom događanju na kojem je osiguranje bilo na visokoj razini s obzirom na to da su posjetili Nyangu, mjesto koje zbog visoke stope ubojstva nazivaju glavnim gradom ubojstava u Južnoj Africi.

The Duke and Duchess of Sussex, Prince Harry and his wife Meghan, talk with a child during a Justice Desk initiative in Nyanga township, on the first day of their African tour in Cape Town, South Africa, September 23, 2019. REUTERS/Mike Hutchings
REUTERS

Svi detalji su zbog toga do posljednjeg trenutka držani u tajnosti, ali kada su stigli na druženje sa školarcima, koje podržava humanitarna udruga Justice Desk, princ Harry i Meghan Markle u potpunosti su se opustili - grlili i plesali s mališanima. Par je djelovao bezbrižno unatoč visokom sigurnosnom riziku, a na druženju s djecom čak su i izmijenili nježnosti - držali su se za ruke, što princa Williama i Kate Middleton nemamo prilike često vidjeti.

The Duke and Duchess of Sussex, Prince Harry and his wife Meghan, hold hands as they are welcomed to a Justice Desk initiative in Nyanga township, on the first day of their African tour in Cape Town, South Africa, September 23, 2019. REUTERS/Toby Melville
REUTERS

Meghan je za svoje prvo pojavljivanje u 10-dnevnoj turneji odabrala jednostavnu haljinu na preklop s upečatljivim printom. Radi se o monokromatskom komadu modnog brenda Mayamiko iz Malavija, čime je dodatno sve oduševila. Afrički brend odobrila je i Peta, a oni naglašavaju kako su sve njihove kreacije etički izrađene. Za ovu haljinu koju je Meghan odabrala treba izdvojiti 580 kuna, ali i pričekati da se vrati u prodaju jer je već sve rasprodano. Uz crnu haljinu, vojvotkinja je nosila i već viđene espadrile brenda Castaner.

CAPE TOWN, SOUTH AFRICA - SEPTEMBER 23: Meghan, Duchess of Sussex and Prince Harry, Duke of Sussex visit a Justice Desk initiative in Nyanga township, during their royal tour of South Africa on September 23, 2019 in Cape Town, South Africa. The Justice Desk initiative teaches children about their rights and provides self-defence classes and female empowerment training to young girls in the community.  (Photo by Chris Jackson/Getty Images)
Getty Images

Okupljenom mnoštvu na prvom se događanju obratila i Meghan poručujući: "Ovdje sam kao majka, supruga, kao žena i kao vaša sestra".

Iako je s njima na putu, što je prva turneja za 4-mjesečnog Archieja, za sad ga nisu izlagali fotografima - kratko su samo uhvaćeni kod izlaska iz aviona.

- Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa se vesele svojoj prvoj turneji na koju odlaze kao obitelj. Afrika ima posebno mjesto u srcu princa Harryja i sretan je što će ovog puta Južnu Afriku posjetiti sa suprugom i sinom - otkrio je izvor iz palače. Osim potpore inicijativi Justice Desk, danas će par u šetnji pozdraviti javnost, a nakon sutrašnjeg zajedničkog angažmana, Meghan će se u srijedu sama susresti sa ženama poduzetnicama.

The Duke and Duchess of Sussex, Prince Harry and his wife Meghan, visit Nyanga township, on the first day of their African tour in Cape Town, South Africa, September 23, 2019. REUTERS/Toby Melville
REUTERS

Afričko putovanje započelo je nakon što je par prisustvovao vjenčanju Meghanine dobre prijateljice, dizajnerice Mishe Nonoo u Rimu. Tada je Archie ostao kod kuće, dok su Harry i Meghan blistali među drugim poznatim uzvanicima, a vojvotkinja je za svadbenu svečanost odjenula crnu haljinu kuće Valentino.

Linker
19. travanj 2024 06:58