Getty Images
Dirljiva posveta

Otkrili ime svoje humanitarne organizacije, iza kojeg stoji priča s posebnim značenjem

Iako su Sussexi htjeli ime još uvijek držati u tajnosti, zbog administracije ono je otkriveno te su odlučili podijeliti i priču koja stoji iza imena njihove buduće humanitarne organizacije.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa potiho su radili na pokretanju svoje neprofitne humanitarne organizacije još otkako su početkom godine objavili da se povlače iz kraljevske obitelji, a sada se otkrilo i ime organizacije koju će pokrenuti "Archewell". Igra riječi podsjeća na ime njihovog sina zajedno s engleskom riječi 'well' (izvor, vrelo, bunar).

Princ Harry i Meghan otkrili su detalje svog novog pothvata nakon što su ispunili obrazac u američkom Uredu za patente i zaštitu imena, još 10. ožujka. Nadali su se da će informacija ostati tajna sve dok ne budu spremni za službenu objavu, ali nije dugo trebalo da se takva vijest pročuje - budući da sva papirologija takve vrste spada u javnu domenu. No, kako je ime otkriveno, oglasili su se i objasnili kako je do imena došlo.

"Kao i kod vas, i naš je fokus pomaganje trudu da se suzbije globalna pandemija Covid-19, ali suočeni s otkrivanjem ove informacije, osjetili smo potrebu podijeliti priču kako je do imena došlo", kazali su Sussexi u objavi.

"I prije SussexRoyal, javila se ideja o 'Arche' - grčkoj riječi koja znači 'izvor akcije'. Povezali smo se s tim konceptom za dobrotvornu organizaciju koju smo se nadali jednog dana izgraditi, a to je postala i inspiracija za ime našeg sina. Napraviti nešto značajno, nešto što će napraviti razliku. Archewell je ime koje kombinira antičku riječ za snagu i akciju i drugu (well, koja znači izvor, bunar, vrelo...) koja evocira duboke resurse, iz kojih svatko od nas mora vući", zaključili su.

Pročitajte i:

Linker
19. travanj 2024 16:15