Princ Charles i vojvotkinja Camilla
 Getty Images
Povodom 25. godišnjice genocida

Princ Charles stiže u susjedstvo: U Srebrenici će odati počast žrtvama

Princ Charles posjetit će Bosnu i Hercegovinu sredinom ožujka kako bi posjetio Srebrenicu povodom 25. godišnjice genocida što su ga snage bosanskih Srba počinile nad muslimanskim stanovništvom.

Kako je priopćilo veleposlanstvo Ujedinjenog Kraljevstva, tijekom 17. i 18. ožujka ključni dio posjeta bit će posjet Memorijalnom centru u Srebrenici povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida. U pratnji predstavnika udruženja preživjelih, među kojima će biti i majke koje još traže svoje nestale članove obitelji, princ Charles će odati počast žrtvama.

WINDSOR, UNITED KINGDOM - MAY 19:  Prince Charles, Prince of Wales and Camilla, Duchess of Cornwall attend the wedding of Prince Harry and Meghan Markle in St George's Chapel at Windsor Castle on May 19, 2018 in Windsor, England. (Photo by Jonathan Brady - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images
Princ Charles i vojvotkinja Camilla

"Pokazatelj je to sve veće posvećenosti Ujedinjenog Kraljevstva Bosni i Hercegovini i regiji zapadnog Balkana, njegove potpore reformama kojima će se poboljšati život građana i stvarati svjetliju budućnost", navodi se u priopćenju iz veleposlanstva Ujedinjenog Kraljevstva u BiH.

U Sarajevu će se susresti s članovima Predsjedništva BiH, te predstavnicima gospodarstva, politike, kulture, civilnog društva i Oružanih snaga. Predviđen je i susret s vjerskim čelnicima u BiH kako bi odao priznanje njihovom radu na pomirenju i izgradnji razumijevanja između različitih zajednica.

Linker
19. travanj 2024 23:45