Getty Images
komentirali svoj odnos

Prinčevi se oglasili prije kriznog sastanka, prvi put nakon velike drame na kraljevskom dvoru

Sve je spremno za povijesni sastanak kraljevske obitelji u Sandringhamu na kojem će glavna tema biti odluka Meghan Markle i princa Harryja koja je uzdrmala kraljevsku obitelj kao i cijelu britansku javnost. Nekoliko trenutaka prije okupljanja obitelji, prinčevi su zbog medijskih napisa o njihovoj svađi poslali službeno priopćenje i sve negirali.

Braća princ William i princ Harry poslali su prvo priopćenje za javnost otkako je prije nekoliko dana stigla vijest da Harry i njegova supruga Meghan napuštaju Veliku Britaniju i sele u Kanadu. Prašina se od tada nije slegnula, a mediji su puni naslova koji upućuju na to da su prinčevi u svađi, te da je jedan od razloga selidbe vojvoda i vojvotkinje od Sussexa upravo princ William.

Uoči sastanka u kraljevskoj rezidenciji Sandringham, na kojem će se okupiti kraljica Elizabeta II., princ Charles, prinčevi William i Harryj te Meghan koja će se uključiti putem video poziva, prinčevi su demantirali navode o njihovom lošem odnosu.

The Queen attends Sunday Service at St Mary Magdalene Church ahead of a reported meeting with Prince Harry, Prince Charles and Prince William tomorrow in Sandringham, Norfolk, UK, on the 12th January 2020.
12 Jan 2020, Image: 492296061, License: Rights-managed, Restrictions: NO United Kingdom, Model Release: no, Credit line: James Whatling / MEGA / Mega Agency / Profimedia
James Whatling / MEGA / Mega Agency / Profimedia

"Iako su takve tvrdnje već odbacili, u medijima se pojavila lažna priča o lošem odnosu vojvode od Sussexa i vojvode od Cambridgea. Za braću koja duboko brinu o pitanju mentalnog zdravlja, upotreba negativnog govora na ovaj način je uvredljiva i potencijalno jako štetna", stoji u zajedničkoj objavi prinčeva za medije.

Meghan i Harry razočarali kraljevsku obitelj! Nitko ništa nije znao, kraljica je bijesna, a Charles i William osjećaju se izdano

Kako je prenio The Times, Meghan i Harry optužili su Williama za maltretiranje, a Meghan je suprugu 20 mjeseci nakon njihove svađe kazala kako se moraju odseliti. Vojvotkinja je djelomično okrivila starijeg brata kao krivca za sve, no sve je to na kraju demantirano službenim priopćenjem.

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 11: Prince William, Duke of Cambridge and Catherine, Duchess of Cambridge, Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex attend a service marking the centenary of WW1 armistice at Westminster Abbey on November 11, 2018 in London, England. The armistice ending the First World War between the Allies and Germany was signed at Compiègne, France on eleventh hour of the eleventh day of the eleventh month - 11am on the 11th November 1918. This day is commemorated as Remembrance Day with special attention being paid for this years centenary.  (Photo by Paul Grover- WPA Pool/Getty Images)
Getty Images

Inače, kraljica Elizabetha II. je, kako su pisali britanski mediji veoma tužna zbog odluke svog unuka i njegove supruge, a njezin suprug Philip zbog ove situacije je bijesan. Posljednjih dana on joj je najveća potpora, no u ponedjeljak ujutro snimljen je kako odlazi s imanja gdje se treba održati veliki sastanak te on na njemu neće biti prisutan.

Princ William je slomljen zbog odluke voljenog brata: 'Cijeli život sam ga podržavao i štitio, ali više ne mogu'

Zbog burne odluke o napuštanju kraljevske obitelji tužan je i princ William, koji je s bratom blizak cijeli život, a sada više ne može reći da su tim.

"Cijeli život sam podržavao brata i štitio sam ga, ali više ne mogu. Mi smo sada dva odvojena svijeta. Tužan sam zbog toga. I sve što možemo učiniti, sve što ja mogu učiniti, mogu ih podržati i nadati se da će doći dan kada ćemo ponovo misliti isto. Želim da svi budemo u jednom timu", rekao je princ William jednom prijatelju, a tu njegovu reakciju prenio Sunday Times.

LONDON, ENGLAND - JANUARY 07: Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex depart Canada House on January 07, 2020 in London, England. (Photo by Chris Jackson/Getty Images)
Getty Images

Sastanak kraljevske obitelji zakazan je za danas u 14 sati te bi se na njemu trebalo odlučiti o budućnosti kraljevske obitelji, odnosno životu vojvoda od Sussexa nakon njihovog odlaska na drugi kontinent. Teme razgovora bit će dužnosti koje će obavljati Harry i Meghan u Britaniji i inozemstvu u ime kraljevske obitelji i vlade, kakve titule će imati, koliko će novca dobiti od kraljice i princa od Walesa nakon što proglase "financijsku nezavisnost", kao i kakve komercijalne poslove par smije uopće raditi.

Linker
17. travanj 2024 08:21