Olivier Huitel / Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia
Dinastija Grimaldi

Tuga na dvorima: Monegašku obitelj uzdrmao odlazak vedre barunice, shrvan i svijet tenisa

U svijetu je bila poznata i kao predsjednica Monegaškog tenis saveza kojega je počela voditi 1992. godine, kada je tu funkciju preuzela od svoje majke.

Barunica Elisabeth Anne de Massy, prva sestrična vladajućeg princa Alberta II od Monaka, preminula je u srijedu navečer u Centru Hospitalier Princesse-Grace u dobi od 73 godine. Prenose tu vijest svjetski mediji i ističu veliki šok u kraljevskoj obitelji.

Elisabeth Anne de Massy bila je kći princeze Antoinette iz Monaka i Alexandre-Athenase Noghèsa, ujedno i najbliža rođakinja Alberta II, nećakinja Rainiera III te kuma princeze Stéphanie iz Monaka.

Elisabeth Ann de Massy (L), Prince Albert II of Monaco and his girl friend Charlene Wittstock during the final match Rafael Nadal of Spain against his compatriot Fernando Verdasco at the Monte-Carlo Rolex Master tournament in Roquebrune-Cap-Martin, France, 18 April 2010. 
MONTECARLO 18-04-2010,Image: 56720926, License: Rights-managed, Restrictions: ., Model Release: no, Credit line: BEBERT / The Photo One / Profimedia
BEBERT / The Photo One / Profimedia
Elisabeth Ann de Massy i princ Albert II od Monaka.

U svijetu je bila poznata i kao predsjednica Monegaškog tenis saveza kojega je počela voditi 1992. godine zbog čega je bila vrlo cijenjena u sportskim krugovima.

Tu je funkciju naslijedila od svoje majke, a obnašala ju je do 2008. godine.

Barunica je bila najstarije od troje djece. Imala je brata Christian Louisa i sestru Christine Alix. A zanimljiva crtica iz njena djetinjstva jest da je bila jedna od četiriju mladenkinih djeveruša na vjenčanju svog ujaka Rainier III s Grace Kelly.

Elisabeth Anne de Massy imala je dvoje djece iz dva braka: sina Jean-Léonarda Taubert-Natta de Massyja, ​​kojeg je dobila u prvom braku s barunom Bernardom Alexandreom Taubert-Nattaom, i kćer Mélanie-Antoinette Costello de Massy koju je dobila u braku s koreografom Nicolaijem Vladimirom Costellom de Lusignan.

MONTE-CARLO, MONACO - APRIL 20:  Elisabeth-Anne de Massy and Melanie-Antoinette de Massy attend the final between Roger Federer of Switzerland and Stanislas Wawrinka of Switzerland during day eight of the ATP Monte Carlo Rolex Masters Tennis at Monte-Carlo Sporting Club on April 20, 2014 in Monte-Carlo, Monaco.  (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Getty Images
Barunica s kćeri Melanie-Antoinette de Massy.

Elisabeth Anne posebno je bila povezana sa svojom kćeri.

Izvori kažu da su bile jako bliske i uvijek rado pozivane na sva društvena događanja u Kneževini, a bavile su se i dobrotvornim radom.

Priliku upoznati je imali su vrhunski tenisači, koji su u razdoblju dok je bila predsjednica saveza, nastupali u Monaku. Među njima su Rafael Nadal, Roger Federer, Fabio Fognini, Dušan Lajović, Stanislas Wawrinka, David Ferrer i mnogi drugi.


ČITAJTE I:

Unuka Grace Kelly kreira neobične modne komade: 'Inspiraciju pronalazim u ženama iz moje obitelji'

Koliko znaš o slavnim holivudskim dinastijama: Riješi kviz i doznaj jesi li ekspert kakvim se smatraš

Princ Albert od Monaka zaražen je koronavirusom, nakon što je najavio niz ograničenja u zemlji

Novi blagdanski portret monegaške obitelji je tako šik: Čak i uvijek suzdržana princeza ima osmijeh na licu

Linker
25. travanj 2024 12:19