Profimedia, Xposurephotos
Prokazana

Sirota mala bogatašica: Kylie Jenner na stupu srama zbog lažnog prikazivanja svog financijskog stanja

Najmlađa članica Kardashian-Jenner klana do sada je nosila titulu najmlađe milijarderke, ogroman novac zaradila je svojom kozmetičkom kompanijom, no sada ju je prokazao isti magazin koji ju je i stavio na listu.

Njezino ime sve do sada bilo je sinonim za strelovit poslovan uspjeh, Kylie Jenner najmlađa je sestra Kardashian-Jenner obitelji, a nakon što ju je prošle godine magazin Forbes dodijelio titulu najmlađe milijarderke na svijetu time je 'prestigla' i Marka Zuckerberga, osnivača Facebooka, kao i ostatak svojih bogatih sestara.

No, vijest koju je objavio isti taj magazin Forbes, da se Kylie Jenner više ne nalazi na njihovoj listi milijardera, jer je godinama preuveličavala uspjeh i plasirala lažne rezultate poslovanja svoje kozmetičke kuće Kylie Cosmetics, odjeknula je u gotovo svima svjetskim medijima.

Promo
Kylie Jenner pokrenula je liniju Kylie Skin

Kako piše Forbes, Kylie je 2019. sklopila ugovor s beauty kompanijom Coty koja je za milijardu i 200 milijuna dolara otkupila 51 posto Kylie Cosmeticsa. Nije mnogo vremena moralo proći da menadžeri iz Cotyja otkriju kako Kylien brend zarađuje mnogo manje nego što je prikazano kao i da se lažira interes javnosti za proizvodima Kylie Cosmeticsa.

'Nisam tražila tu titulu'

Prema posljednjim dostupnim podacima, nakon što je i koronakriza utjecala na ekonomiju, izračuni pokazuju da Kylie Jenner nije milijarderka, nego da joj je nakon plaćanja poreza i ostalih davanja od 1,2 milijarde ostalo 340 milijuna dolara.

Kylie se oglasila na navode oglasila putem svog Twittera. "Kakvim se ja to vijestima budim. Mislila sam da ova stranica ima dobru reputaciju. Sve što vidim su brojne netočne tvrdnje i nedokazane pretpostavke. Nikada nisam tražila ovu titulu ili pokušala do nje doći lažima. Točka", napisala je.

Instagram

Iako joj je do danas Forbes nije bio mrzak te se nije bunila na njihovu titulu najmlađe milijarderke, od sada joj saldo na računu više nije bitan.

"Mogu nabrojati stotinu stvari koje su trenutno važnije od toga koliko ja novca imam", kazala je Jenner u drugom tvitu.

No u domu Kardashian-Jennerovih ne brinu samo o sramoti koje im je napuhavanje zarade donijelo, nego bi mogli postati predmet kriminalističke istrage zbog poreza.

Mogući problemi s porezom?

"Pretpostavljam da će Američka komisija za reguliranje i trgovinu vrijednosnim papirima započeti s onim što oni zovu neformalna istraga, koji bi se zatim mogla pretvoriti u službenu istragu iz koje će vrlo vjerojatno proizaći i sudski pozivi", izjavio je stručnjak za financijske prevare Jan Handzlik.

Instagram

Obitelj Kardashian Jenner svjetsku slavu zahvaljuje reality emisijama o vlastitom životu, a ogromno bogatstvo trgovini različitim robama koje su pokrenuli. Iako su ih i do sada pratili brojni skandali, ovaj bi mogao biti potpuno devastirajući.

Pročitajte i:

Linker
11. travanj 2024 19:07