Novinarka Ivana Šilović u resotranu Nostromo
 Jure Ravlić / Hanza Media
Neugodan obračun

Skandalozno ponašanje policajca prema prekaljenoj novinarki HRT-a: 'Mi smo samo obavljali svoj posao'

Splitskoj novinarki Ivani Šilović koja je u utorak navečer doživjela nimalo ugodan "bliski susret" s policijskim službenikom, ne prestaju stizati poruke podrške.

Tijekom sinoćnjeg javljanja uživo za Dnevnik HRT-a, za koji je izvještavala o najnovijem zabrinjavajućem slučaju koronavirusa iz doma za starije i nemoćne u Splitu, dugogodišnja novinarka HRT-a Ivana Šilović imala je neugodan "obračun" s predstavnikom PU Splitsko-dalmatinske. Uniformirani policijac prvo je ekipi HRT-a "upao" u kadar dok je Ivana radila intervju s ravnateljem staračkog doma, a po završetku javljanja svim prisutnima je na vrlo grub način naredio da napuste mjesto događaja.

Premda se ispad policajca ne može okarakterizirati kao verbalni napad, mnogi danas naglašavaju da je njegov povišen ton kojim se obraćao Ivani Šilović i njezinim kolegama bio više nego neprimjeren.

"Mi smo, baš kao i on, samo obavljali svoj posao i nije bilo nikakve potrebe za takvom komunikacijom. Voljela bih naglasiti da je ovdje riječ o pojedincu jer s našom policijskom upravom oduvijek odlično surađujemo", kazala nam je Ivana Šilović, koja smatra da je svojim neprimjerenim tonom dotičan policajac pokazao potpuno nepoštivanje novinarskog posla, a to je ono što ju je najviše zasmetalo. U ovim bremenitim vremenima, kada svi dajemo maksimum od sebe kako bi se što prije okončala kriza s koronavirusom, tako nešto baca sjenu na globalne poruke o pomaganju i toleranciji", veli plavokosa novinarka, koja je i danas izvještavala o slučaju nesretnog doma.

Split, 020517.
Ivana Silovic novinarka splitskog dopisnistva Hrvatske radio televizije koja je nedavno dospjela u javnost kada ju je kandidat za gradonacelnika Splita Zeljko Kerum verbalno izvrijedjao.
Foto: Paun Paunovic / CROPIX
Paun Paunović / Hanza Media
Ivana Silović

Prije godinu dana Ivana je izvještavala i iz potresom pogođene Albanije.

Ivana Šilović inače je dobro poznato televizijsko lice iz Splita. Iza nje je 25 godina karijere u splitskom studiju HRT-a za koji od prvog dana radi mozaične reportaže, a već dulje vrijeme važan je član informativnog programa te je, između ostalog, upravo ona donijela ekskluzivan izvještaj o velikom potresu u Albaniji prije godinu dana. Sinoćnji incident prvi je neugodan slučaj ove diplomirane pravnice i majke dviju kćerki, koja se nada da više neće imati sličnih iskustava.

Čitajte i:

HTV-ova novinarka nakon 16 godina dočekala i taj dan: 'Puna je kanta suza'

Severina zasjenila HRT-ove zvijezde na predstavljanju jesenske sheme

Buntovna HTV-ovka Maja Sever: Nakon svega sam shvatila da je privatni život najvažniji

Tanja Tušek odlazi s HRT-a nakon 26 godina: Sjećate li se njezinih početaka u showu 'Kolo sreće'

Linker
05. travanj 2024 00:33