Saša Burić / Saša Burić/CROPIX
Posljednji pozdrav

Ana Gruica u suzama: Dirljivom objavom oprostila se od važne osobe u svom životu

Glumica je svom svekru, uglednom splitskom psihijatru Borbenu Uglešiću posvetila emotivnu poruku u kojoj se zahvaljuje za sve što je napravio za nju.

Obitelj domaće glumice Ane Gruice trenutno proživljava teške trenutke. Naime, njezin svekar i ugledni splitski psihijatar Borben Uglešić preminuo je prije nekoliko dana. Otišao je u 94. godini života, a posljednji pozdrav uputili su mu brojni prijatelji, kolege i tužna rodbina na splitskom groblju Lovrinac, nakon čega je pokopan u Supetru na Braču. Njegova snaha Ana mu je na Instagramu posvetila dirljivu objavu.

"Buonanotte, capo di tutti. Hvala ti na svemu. A najviše na tome što si mi otvorio vrata svog doma i svog srca. I meni i mom sinu. Počivaj u miru, s Božjom providnošću", napisala je Ana svom dragom svekru za kojeg je jednom prilikom napisala da je "jedina osoba na svitu koja kad govori, vridi mučat i slušat".

Borben je inače otac Aninog supruga, također psihijatra Borana Uglešića s kojim je krajem kolovoza proslavila tri godine veze i dvije godine braka. S Boranom je uplovila u bračnu luku 20. kolovoza 2018. u dvorcu Martinis Marchi na otoku Šolti.

Inače, Borben Uglešić bio je jedan od pionira hrvatske psihoterapije, dugogodišnji ravnatelj Psihijatrije splitskog KBC-a pa i sudski vještak, a ove je godine dobio Nagradu grada Splita za životno djelo.

Split, 300317.
Proslava 20 godina od osnutka Medicinskog fakulteta u Splitu na kojoj je  nazocila i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarovic sa ministrom znanosti Pavom Barisicem. 
Na fotografiji: dr psihijatar Borben Uglesic.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klaric / CROPIX
Borben Uglešić

Kako je ispričao 2016. za Slobodnu Dalmaciju, liječnik je htio postati otkada je znao za sebe, no studiranje na zagrebačkom Medicinskom fakultetu je bilo prilično izazovno. Nisu imali udžbenike pa se na predavanjima zajedno s drugim studentima morao snalaziti kako je znao.

Diplomirao je 1952. među prvih 10 u velikoj skupini studenata koja je 1946. upisala medicinski fakultet i vratio se u rodni i voljeni Split, gdje je "odgojio" veliki broj psihijatara i osigurao da psihijatrija u Splitu bude samostalan odjel, odnosno klinika u KBC-u Split.

Čitajte i:

Ana Gruica oduševila je supruga poklonom za godišnjicu: 'Najduže si izdržao tempo sa mnom'

Poznata Splićanka iz karantene je izašla bujnije kose i usana: 'Imam nove čube svojom krivicom'

Dnevnik rigorozne dijete Ane Gruice: 'Ovo nije za svakoga'

Linker
19. travanj 2024 10:46