Screenshot
Nakon tri godine

Bono napisao pjesmu i posvetio je Talijanima: 'Pjevaj mi preko krovova'

Irski rocker pjesmu je napisao na Dan svetog Patrika i posvetio je svima koji se bore s koronavirusom, a posebno su ga inspirirali Talijani.

Vođa grupe U2 Bono Vox objavio je pjesmu posvećenu Talijanima koji se nalaze u strogoj karanteni zbog pandemije koronavirusom. Pjesmu "Let Your Love Be Known" objavio na svom Instagramu. To je prva pjesma koju je ovaj irski rocker napisao od 2017.

"Svim Talijanima koji su je nadahnuli.. svim Ircima, svima koji su u teškoj situaciji, ali još pjevaju. Liječnicima, sestrama, borcima na prvoj liniji, vama pjevamo", napisao je Bono posvetu uz novu pjesmu.

Razglednica iz Dublina

Pjesmu je izveo sam uz klavir, a snimku je vjerojatno snimio u svom domu u Dublinu. Pjevač je kazao da je pjesmu napisao sat vremena prije objave.

Pjesma je objavljena u utorak, na dan svetog Patrika, sveca zaštitnika Irske, taj je dan poznat o raskošnim i zelenim paradama diljem svijeta, no ove godine one su otkazane zbog koronavirusa.

Pjevanje na balkonima

Stihovi pjesme govore o pustim ulicama Dublina, izolaciji i strahu izazvanu širenjem zaraze. Posveta Talijanima posebno je dirljiva pogotovo nakon što cijeli svijet obilaze snimke Talijana koji na balkonima pjevaju jedni drugima, što je Bona posebno dirnulo, kako je i rekao.

Stihovi uključuju i riječi:

"Ne možeš dodirnuti, ali možeš pjevati preko krovova, pjevaj mi preko telefona, pjevaj i obećaj mi da nećeš stati, pjevaj i nikad nećeš biti sam”.

Irski mega bend U2 od 2017. nije objavio nove materijale, te su godine objavili album "Songs of Experience", protekle dvije godine bili su na svjetskoj turneji povodom 30. obljetnice izlaska njihova legendarnog albuma "Joshua Tree".

Pročitajte i:

Linker
25. travanj 2024 08:21