Alan Merrill sredinom sedamdesetih osnovao je bend Arrow s kojim je snimio "I Love Rock'n Roll".

Njegova kći u šoku

Glazbenik hrvatskih korijena preminuo od koronavirusa: 'Dali su mi dvije minute da se oprostim od njega'

  • 30.03.2020. u 21:00

  • Autor:
    • Feđa Kalebić

Kći američkog rokera, poznatog po hitu 'I Love Rock'n Roll', na društvenim mrežama podijelila je tužnu vijest da je njezin otac još jedna žrtva COVID-a 19.

Američki roker hrvatskih korijena Alan Merrill, najpoznatiji po pjesmi "I Love Rock'n Roll", umro je u 69. godini od Covida-19, objavila je na Facebooku njegova kćer Laura.

"Koronavirus uzeo je mog oca ovog jutra. Dali su mi dvije minute da se oprostim od njega. Šetala sam kući 50 blokova dalje s nadom u srcu. Grad koji sam znala bio je prazan. Osjećala sam se kao jedina osoba tamo i na mnogo načina sam i bila. Izgubila sam najveću ljubav svog života i neću moći nikoga zagrliti jer sam bila izložena virusu. Morat ću u samoizolaciju na dva tjedna..sama. A neću ga moći niti pristojno pokopati", napisala je shrvana Laura.

Merrill je nekoliko dana prije smrti, vjerujući da se samo prehladio, nastupio u jednom njujorškom klubu i pozirao za omot svog novog albuma.

Alan Merill sin je saksofonista Aarona Sachsa i jazz pjevačice Helen Merrill, pravim imenom Jelena Milčetić, čiji su se roditelji s Krka preselili u Ameriku.

 

Rođen je u Bronxu, neko je vrijeme živio u Japanu, gdje je postao prva zapadnjačka pop zvijezda, a poslije je otišao u Englesku i sredinom sedamdesetih osnovao bend Arrow s kojim je snimio "I Love Rock'n Roll" i imao vlastiti televizijski show.

Posljednjih desetljeća živio je u rodnom New Yorku. Alan Merill je sin saksofonista Aarona Sachsa i jazz pjevačice Helen Merrill, pravim imenom Jelena Milčetić, čiji su se roditelji s Krka preselili u Ameriku.