Alan Merrill sredinom sedamdesetih osnovao je bend Arrow s kojim je snimio "I Love Rock'n Roll".
Njegova kći u šoku

Glazbenik hrvatskih korijena preminuo od koronavirusa: 'Dali su mi dvije minute da se oprostim od njega'

Kći američkog rokera, poznatog po hitu 'I Love Rock'n Roll', na društvenim mrežama podijelila je tužnu vijest da je njezin otac još jedna žrtva COVID-a 19.

Kći američkog rokera, poznatog po hitu 'I Love Rock'n Roll', na društvenim mrežama podijelila je tužnu vijest da je njezin otac još jedna žrtva COVID-a 19.

Američki roker hrvatskih korijena Alan Merrill, najpoznatiji po pjesmi "I Love Rock'n Roll", umro je u 69. godini od Covida-19, objavila je na Facebooku njegova kćer Laura.

"Koronavirus uzeo je mog oca ovog jutra. Dali su mi dvije minute da se oprostim od njega. Šetala sam kući 50 blokova dalje s nadom u srcu. Grad koji sam znala bio je prazan. Osjećala sam se kao jedina osoba tamo i na mnogo načina sam i bila. Izgubila sam najveću ljubav svog života i neću moći nikoga zagrliti jer sam bila izložena virusu. Morat ću u samoizolaciju na dva tjedna..sama. A neću ga moći niti pristojno pokopati", napisala je shrvana Laura.

Merrill je nekoliko dana prije smrti, vjerujući da se samo prehladio, nastupio u jednom njujorškom klubu i pozirao za omot svog novog albuma.

Alan Merill sin je saksofonista Aarona Sachsa i jazz pjevačice Helen Merrill, pravim imenom Jelena Milčetić, čiji su se roditelji s Krka preselili u Ameriku.

Rođen je u Bronxu, neko je vrijeme živio u Japanu, gdje je postao prva zapadnjačka pop zvijezda, a poslije je otišao u Englesku i sredinom sedamdesetih osnovao bend Arrow s kojim je snimio "I Love Rock'n Roll" i imao vlastiti televizijski show.

Posljednjih desetljeća živio je u rodnom New Yorku. Alan Merill je sin saksofonista Aarona Sachsa i jazz pjevačice Helen Merrill, pravim imenom Jelena Milčetić, čiji su se roditelji s Krka preselili u Ameriku.

Linker
25. travanj 2024 23:54