Damjan Tadić / Hanza Media
I DA NE MOŽE DUGO BITI KOD KUĆE

Halid Bešlić priznao koju pjesmu najradije izvodi na svojim koncertima

Glazbenik Halid Bešlić otkrio nam je svoju najdražu pjesmu, priznao da je nemirnog duha pa u kući ne može biti dugo, ali za blagdane mu je najvažnije da bude uz obitelj.

Halid Bešlić će ovog vikenda - u subotu, 7. prosinca - sa svojim obožavateljima u Čakovcu zapjevati svoje najveće hitove, među kojima je i pjesma "Taman", ali i njegove najpopularnije pjesme "Prvi poljubac", "Iznad Tešnja", "Ja bez tebe ne mogu da živim", "U meni jesen je", "Miljacka", "Malo je malo dana", "Lavanda" i mnoge druge koje će Halid izvesti tijekom večeri. Tim povodom, odgovorio nam je na nekoliko pitanja i pozvao svoje fanove da dođu u dvoranu Graditeljske škole u Čakovcu da zapjevaju zajedno.

Koga biste istaknuli kao buduću mladu zvijezdu?

- Danas na glezbenoj sceni imate jako puno mladih kvalitetnih pjevača. Od muških mladih pjevača mi je odličan Amar Gile, a mala Đejla Ramović koja je pobijedila na Zvezdama Granda i koja će nastupiti sa mnom u Linzu ima odličan glas i odlična je pop pjevačica. Mislim da ona zaista ima priliku postati prava zvijezda.

U svojoj uspješnoj pjevačkoj karijeri objavili ste više od 20 albuma. Odakle crpite inspiraciju za pjesme i koja Vam je omiljena?

- Kada razmišljam o svojim pjesmama, ona koju rado izvodim i koja mi je najdraža je "U meni jesen je". Inspiracija su mi ljudi oko mene i sve što mi oni nude. Kada biram pjesme, ja sam taj koji donosi konačnu odluku i kažem – ovo ću snimiti, ovo neću. Jednostavno osjetim koja je pjesma za mene. Kad mi nešto legne, kad vidim da je to to, prihvatim pjesmu kao da je oduvijek moja. Nema tu neke velike mudrosti – pjesma ili je ili nije.

Što biste poručili obožavateljima koji će doći na koncert u Čakovec, 7. prosinca?

- Dođite da pjevamo zajedno!

Zagreb, 140218. 
Halid Beslic odrzao koncert povodom Valentinova pred brojnom publikom Arene Zagreb.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / CROPIX

4. Kako se privatno opuštate, imate li neki hobi?

- Hobi mi je kafana. (smijeh). Ne mogu reći da imam neke posebne hobije, ali jako volim biti u društvu prijatelja i okružen ljudima. Nađem se s prijateljima pa ćakulamo, kako bi kod vas rekli. Što ću, nemam što drugo nego iz kafane u kafanu. U kući mogu biti dugo kao i pod vodom. (smijeh)

5. Kako planirate provesti Božić i gdje ćete provesti Novu godinu?

I ove Nove godine, već sedmi put zaredom, ću biti u Sarajevu. Nastupam u hotelu Hills. Tamo mi je uvijek lijepo jer publika jako dobro reagira i cijeli dojam je odličan. A vrlo mi je važno da sam za blagdane u krugu obitelji. Kod kuće sam i ne moram nigdje putovati, to mi je bitno. Okupi se cijela obitelj, ženi mi je taj dan rođendan pa sve zajedno proslavimo.

Linker
18. travanj 2024 04:51