Elon Musk i pjevačica Grimes upoznali su se prije dvije godine
 Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia
Ne odustaju

Ipak su promijenili ime djeteta, pa ih fanovi opet ismijavaju: 'Prvi softverski update za malog'

Nakon što je slavnom paru odbijeno ime njihovog djeteta zbog kalifornijskih zakona, minimalno su ga promijenili kako bi ime bilo legalno i sad djeluje još više ekscentrično.

Tehnološki mogul Elon Musk i kanadska pjevačica Grimes prije gotovo mjesec dana dobili su sina kojeg su nazvali neobičnim imenom - X Æ A-12. Time su šokirali svjetsku javnost i mnogi su ih ismijavali zbog toga što nitko ne zna izgovoriti ime njihovog sina.

Također, to friškim roditeljima ne dopušta ni kalifornijski zakon. "Ne možete imati brojeve, rimske brojeve, naglaske ili druge simbole, iako je apostrof za ime O'Connor prihvatljivo", rekao je odvjetnik obiteljskog prava David J. Glass.

Nisu htjeli odustati od prvotnog imena

Iako im to nije bilo po volji, Musk i Grimes su promijenili ime djeteta u X Æ A-Xii jer se u Kaliforniji u imenima smiju koristiti samo slova engleske abecede.

Naravno, Twitter je odmah "buknuo" od lavine reakcija poput "boli me glava kad samo pogledam u to ime" ili "prvi softverski update za malog".

*EXCLUSIVE* Malibu, CA  - Elon Musk and girlfriend musician Grimes enjoy a dinner date at Nobu in Malibu with a couple friends,

Pictured: Elon Musk and Grimes



*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 430791487, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: NGRE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
NGRE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Elon Musk i Grimes

Inače, Musk i Grimes su veliki ljubitelji umjetne inteligencije pa je bilo za očekivati da će sinu dati neko neuobičajeno ime, a pjevačica je na društvenim mrežama objasnila njegovo značenje.

"X je nepoznata varijabla, Æ je vilenjačka varijanta od Ai (ljubav i/ili umjetna inteligencija), A-12 je preteča SR-17 (naš omiljeni zrakoplov). Nema oružja, nema obrane, samo brzina. Sjajan u bitci, ali nenasilan. Plus A=Archangel (moja omiljena pjesma)", objavila je Grimes na Twitteru.

Dijete će oslovljavati s 'oni'

Grimes, pravog imena Claire Elise Boucher, s 48-godišnjim Muskom u vezi je od 2018. godine, a trudnoću je objavila u siječnju ove godine. Još prije rođenja sina, Grimes je rekla kako će on sam odlučiti kojeg je spola i da će ga nazivati zamjenicom "oni".

Grimes arrives at the Marvel Studios
Sipa USA / ddp USA / Profimedia
Grimes se glazbom bavi od mladih dana te iza sebe ima već pet albuma.

"Njihova privatnost mora biti zaštićena jer su postali slavne osobe bez vlastitog pristanka. Ne želimo ih označiti određenim spolom ako se ne budu tako osjećali kroz život", poručila je Grimes, referirajući se na svoje nerođeno dijete.

Čitajte i:

Drama oko imena sina Elona Muska se nastavlja. Oglasio se stručnjak: 'Ime neće biti prihvaćeno'

Što je njima?! Elon Musk i kanadska pjevačica sinu dali ime koje nitko neće znati izgovoriti

Objava koja je šokirala svijet: Nakon dva braka i petero djece, Elon Musk s pjevačicom čeka dijete

Elon Musk: Ljubavni život direktora svemira

Linker
16. travanj 2024 09:10