Marina Perazić
 Andrej Svoger / Hanza Media
Obilježili su scenu bivše države

Najseksi glazbeni duo osamdesetih vraća se na scenu povodom Dana žena

Marina Perazić i Davor Tolja nastupit će 7. ožujka u zagrebačkom Boogaloo klubu povodom Dana žena.

Nekada vrlo popularni riječki elektro-pop dvojac Denis & Denis nastupit će u subotu, 7. ožujka, u zagrebačkom Boogaloo klubu u povodu Dana žena, najavio je organizator koncerta Twilight Promotion.

Marina Perazić i Davor Tolja podsjetit će tom prilikom publiku na svoje hitove poput 'Program tvog kompjutera', 'Voli me još ovu noć', 'Ja sam lažljiva', 'Soba 23' i mnoge druge.

Denis & Denis osnovani su 1982. godine, njihov prvi album 'Čuvaj se' proglašen je najboljim albumom 1984. godine po mišljenju kritike i publike, a i danas pripada u djela koja su obilježila 80-te na glazbenoj sceni bivše države.

Rijeka, 020220.
Pogon Kulture. EPK
Koncert grupe Denis&Denis.
Na fotografiji: Marina Perazic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / Hanza Media
Marina Perazić

Perazić se posvetila solo karijeri

Sljedeće godine Tolja odlazi na odsluženje vojnog roka, a tijekom njegovog redovnog dolaska snimaju mini LP 'Ja sam lažljiva' s kojim postižu još veći uspjeh. Na kraju godine od časopisa 'Rock' pokupili su niz priznanja, kao što je nagrada za najbolji video za pjesmu 'Ja sam lažljiva', te proglašenje Marine Perazić najpopularnijom pjevačicom godine.

Perazić odlazi iz grupe 1986. i posvećuje se solo karijeri, no dvije godine kasnije preselila se u SAD, gdje je živjela do 1997. godine, kada se vraća u Hrvatsku.

Nakon njezina odlaska Tolja je okupio novu postavu Denis & Denis, koja je nastavila djelovati do 1988. godine, kada se grupa raspala.

Perazić i Tolja ponovno su nastupili zajedno za doček Nove godine 2013. na riječkom Korzu, gdje su obilježili 30. godišnjicu svog prvog koncerta, a nakon toga je uslijedila povratnička turneja po Hrvatskoj. (HINA)

Rijeka, 010113.
Docek Nove 2013. godine. 
Na punim gradskim trgovima i ulicama te uz mnostvo glazbe  sa pozornice postavljene  na rijeckom Korzu  slavilo se do dugo u noc ispracaj Stare 2012. i docek Nove 2013. godine.
  U Novu Godinu okupljene Rijecane zabavljalia je i uvela nekad vrlo popularna  pop grupa  Denis & Denis, a u novoj 2013 godini za dobar provod su se pobrinuli  Psihomodo pop.
Okupljenim gradjanima u pola noci izlaskom na pozornicu  cestitku je uputiio i gradonacelnik Rijeke Vojko Obersnel.
Denis i Denis na pozornici.
Foto:   Zeljko Sop  / CROPIX
Željko Sop / Hanza Media
Denis & Denis

Linker
24. travanj 2024 06:59