Getty Images for The Met Museum/
Moćni par

Nakon deset dana šutnje, iznenadio: Kanye pokrio troškove budućeg školovanja kćerkice poginulog muškarca

Obitelj Kardashian West podijelila se po pitanju djelovanja u posljednjim događajima u SAD-u, Kim je reagirala osudama nasilja nad crnačkom manjinom, a Kanye je bio neobično tih, da bi nakon 10 dana šutnje objavio da financijski pomaže mnogim sugrađanim crne boje kože, a izričito se pobrinuo za šestogodišnju kći poginulog Floyda.

Prošlo je više 10 dana otkako je 25. lipnja smrt Georgea Floyda zbog brutalnosti policajca iz Minneapolisa, za to vrijeme protesti i osude od strane poznatih i nepoznatih Amerikanaca ne jenjavaju, i dok s deseci tisuća ljudi preplavili ulice i društvene mreže izražavajući svoju ljutnju zbog sistematskog rasizma, Kanye West bio je jako tih. Glazbenik i modni mogul inače je vrlo rječit i kritičan, tako se njegova šutnja oko ove trenutno najvažnije teme u njegovoj zemlji, promatra s čuđenjem, čak su mu i poslani prigovori putem Twittera.

Iako se nije direktno obračunavao sa sistemom ili kritičarima West je putem svojih predstavnika objavio da je do sad donirao dva milijuna dolara, za dobrotvorne udruge povezane s pokojnicima Ahmaudom Arberyem, Breonnom Taylor i Georgeom Floydom. Osim toga Kanye se specifično pobrinuo da osnuje zakladu koja će platiti sve troškove školovanja i studiranja Floydovoj šestogodišnjoj kćeri Gianni piše Variety.

Brojne akcije pomoći

Osim toga glazbenik se obavezao da će pokriti pravne troškove za obitelji Arbery i Taylor u parnicama koje vode, a u svom rodnom gradu Chicagu West financijski pomaže privatnicima crne boje kože. Upravo se u svom gradu Kanye i pridružio prosvjedima na ulici.

Prije smrti Georgea Floyda, u Americi su stradali Arbery i Taylor u gradovima Georgia i Louisville.

NEW YORK, NEW YORK - NOVEMBER 06: Kim Kardashian West and Kanye West attend the WSJ. Magazine 2019 Innovator Awards sponsored by Harry Winston and Rémy Martin at MOMA on November 06, 2019 in New York City. (Photo by Lars Niki/Getty Images for WSJ. Magazine Innovators Awards )
Getty Images for WSJ. Magazine I
Kim i Kanye nedavno su proslavili šestu obljetnicu.

Glazbenik koji je poznat da će uvijek i svakome reći što misli, ovog je puta ostao neobično tih, ali zato su članovi njegove obitelji vrlo jasno i glasno kazale što misle o rasnim nemirima u Americi, uključujući njegovu suprugu Kim Kardashian West kao i šogoricu Kylie Jenner.

Kim nije šutjela

Kim je još u ponedjeljak putem Instagrama izrazila svoju uzrujanost zbog još jednog izgubljenog crnog života, i to isključivo zbog policijske brutalnosti. Prvo je rekla da već godinama, nakon svakog nevinog ubojstva crnog muškarca ili žene, pokušava naći prave riječi da izrazi svoje suosjećanje i izbezumljenost, ali je zbog privilegije koju ima zahvaljujući svojoj boji kože, osjećala da to nije bitka koju može voditi sama.

"Ali ne danas, ne više. Kao i mnogi od vas, ljuta sam. I više nego ljuta.Bijesna sam i zgrožena. Iscrpljena sam od toga da mi se srce slama svaki put kad vidim majke, očeve, sestre, braću i djecu koja pate jer su njihovi najdraži ubijeni ili zatvoreni zato što su crni", kazala je Kim.

Pročitajte i:

Sve je stalo: Glazbena industrija ovaj je utorak obojala u crno, pružaju podršku Afroamerikancima

Rihanna, Beyonce, Gaga i mnogi poznati poslali snažne poruke protiv rasizma: 'Ne mogu prijeći preko toga'

Višnjić potresen nedavnim događajima olakšao dušu: 'Jednostavno ne mogu šutjeti, lud sam i tužan'

Dirljiva poruka Meghan Markle slama srca: 'Jedino pogrešno u ovom trenutku je ne reći ništa'

Linker
25. travanj 2024 07:18