IBL / Shutterstock Editorial / Profimedia
Marie Fredriksson

Nakon teške bolesti preminula pjevačica kultnog dua Roxette

Pjevačica popularnog dua Roxette, Marie Fredriksson, preminula je u dobi od 61. godine.

Pjevačica popularnog dua Roxette, Marie Fredriksson, preminula je u dobi od 61. godine.

Pjevačica švedskog pop rock dua Roxette, Marie Fredriksson preminula je u 62. godini života, potvrdila je njezina obitelj.

- S velikom tugom javljamo da je jedna od naših najvećih i najvoljenijih umjetnica preminula. Marie Fredriksson preminula je ujutro 9. prosinca od posljedica duge bolesti - stoji u objavi njezine obitelji. Iza nje su ostali suprug Mikael Bolyos i njihovo dvoje djece - kći Inez Josefin (26) i sin Oscar (23).

Marie se 2002. godine borila s tumorom na mozgu koji joj je dijagnosticiran nakon što se onesvijestila u svojem domu.

Švedska zvijezda je bila najpoznatija kao dio dua Roxette, koji je s Perom Gesslejem osnovala 1986., a i danas svi znaju njihove najveće hitove poput "It Must Have Been Love", "Listen To Your Heart" i "The Look".

Zloćudni tumor otkriven joj je 2002. godine, nakon čega je morala na operaciju, a mjeseci kemoterapije su je ostavili fizički slabom, nije mogla čitati i bila je gotovo slijepa na jedno oko. Povukla se iz javnosti i okrenula slikanju dok je prolazila kroz intenzivnu rehabilitaciju. Tada su mnogi mislili kako je više nikada neće vidjeti na pozornici, ali vratila se 2009. nastupom u Amsterdamu te kasnije na turneji 2012. godine.

HAMBURG, GERMANY - OCTOBER 21:  Singer Marie Fredriksson and Per Gessle of the band Roxette arrive at the 50th Anniversary of Bravo Magazine at the Color Line Arena on October 21, 2006 in Hamburg, Germany.  (Photo by Andreas Rentz/Getty Images)
Getty Images
Marie i Per Gessle

- Pravo je čudo što je preživjela, a još je veće čudo što je uspjela odraditi turneju od 19 mjeseci. Čak je i njezin liječnik rekao da to nije moguće. Ali ona je uspjela i to je fantastično - rekao je tada Gessle. Marie je 2016. objavila kako više neće nastupati i poručila svojim obožavateljima da je to bilo 30 fantastičnih godina.

- Svi naši nastupi ostat će važan dio mojeg život. Iznimno sam ponosna i zahvalna što sam se uspjela vratiti 2009. nakon teške bolesti. Nažalost, turneje su za mene sada gotove i želim vam se zahvaliti na ovom putovanju - napisala je tada Marie, a kasnije je otkriveno kako su joj liječnici rekli da ne smije više nastupati.

STOCKHOLM, SWEDEN - JUNE 08:  Marie Fredriksson of Roxette (R) departs for the travel by boat to Drottningholm Palace for dinner after the wedding ceremony  of Princess Madeleine of Sweden and Christopher O'Neill hosted by King Carl Gustaf XIV and Queen Silvia at The Royal Palace on June 8, 2013 in Stockholm, Sweden.  (Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)
Getty Images
2013. na vjenjčanju švedske princeze Madeleine

Obitelj nije otkrivala detalje njezinog zdravstvenog stanja, kratko su samo napisali da se radi o posljedicama njezine prethodne bolesti te da će pogreb biti organiziran samo u krugu obitelji.

Linker
26. travanj 2024 23:50