Kraljica Elizabeta II
 Getty Images
Najtužniji do sada

Nema osmijeha na njezinom licu: Kraljica Elizabeta II. proslavila rođendan daleko od obitelji

Britanskoj kraljici čestitari su zaželjeli sretan rođendan putem video poziva, a zvona Westminsterske opatije ove se godine prvi put nakon više od deset godina nisu oglasila.

Britanska kraljevska obitelj je putem službenog Twitter računa zahvalila javnosti na čestitkama koje su kraljici Elizabeti II. upućene u povodu njezina 94. rođendana.

"Svima vama koji rođendan danas proslavljate kod kuće, sa ili bez svojih najmilijih, šaljemo tople pozdrave", poručila je kraljica, koja je dan provela u dvorcu Windsor s princom Filipom.

Buckinghamska palača objavila je arhivske video snimke mlade Elizabete u dječjim kolicima i snimke s obale mora na kojima pleše sa sestrom, princezom Margaret, piše BBC. Kraljičin rođendan nije obilježen ni na kakav poseban način. U priopćenju palače je objavljeno da svi pozivi članova obitelji u povodu njezina rođendana ostaju privatni.

Sin vojvode i vojvotkinje od Sussexa, Archie, prabaki je rođendan čestitao video pozivom iz Los Angelesa gdje trenutačno živi s roditeljima koji su se odrekli kraljevskih titula.

Poput ostalih državljana Velike Britanije, ni članovi kraljevske obitelji vrijeme ne provode zajedno, poštujući mjere fizičke distance u vrijeme koronavirusa. No, stariji članovi kraljevske obitelji ipak joj rođendan čestitali putem društvenih mreža.

BRAEMAR, SCOTLAND - SEPTEMBER 07: Queen Elizabeth II during the 2019 Braemar Highland Games at The Princess Royal and Duke of Fife Memorial Park on September 07, 2019 in Braemar, Scotland. (Photo by Chris Jackson/Getty Images)
Getty Images
Kraljica Elizabeta II. otkazala je sve planove i otišla u dvorac Windsor gdje će ostati do daljnjega.

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, koji s djecom borave u Anmer Hallu u Norfolku, kraljici su na Twitteru poželjeli sretan 94. rođendan. Objavili su fotografiju Catherine i Williama s kraljicom s prošlogodišnjeg sajma cvijeća koji se tradicionalno održava u četvrti Chelsea.

Kraljičin najstariji sin, princ od Walesa i njegova supruga vojvotkinja od Cornwalla čestitali su joj rođendan online, podijelivši fotografije Charlesa s majkom kad je on bio beba, kao i neke novije. Zvona Westminsterske opatije ove se godine, prvi put nakon više od deset godina nisu oglasila s obzirom na to da je glavna londonska crkva zatvorena zbog pandemije koronavirusa.

Čitajte i:

Najtužniji rođendan: 'Proživjela' je dva života, no svijet će je pamtiti po skandalima njene djece

Mračna strana britanskog prestolonasljednika: Težak karakter princa Charlesa

Na dvorima drame ne nedostaje: Najveće kraljevske svađe koje su šokirale javnost godinama

Jedina kraljičina kći iza sebe ima turbulentan život: Razvela se jer se zaljubila u drugog, a otmičaru je rekla da ona - ne ide nigdje

Baš kao u ratu, kraljica je svoj govor usporedila s onim koji je 1940. održala s pokojnom sestrom

Linker
16. travanj 2024 06:35