Petra Mikšik
'Raj'

Nika Turković ima novi singl: 'To je oaza sreće, mira, idile i bezgrešnosti'

Mlada nada hrvatske glazbene scene, Nika Turković, danas je objavila svoji novi singl "Raj" koji je popratila spotom u kojem dominira sanjiva, utopijska atmosfera.

Nika Turković (24) na sceni se pojavila 2004. kada je kao djevojčica predstavljala Hrvatsku na izboru za Dječju pjesmu Eurovizije, a u rujnu prošle godine vratila se glazbi nakon 15 godina izbivanja. Prvim povratničkim singlom "U mraku" pomaknula je sve granice, od zvuka do vizuala, oduševivši i publiku i struku.

Petra Mikšik

"Pjesma je nastala kao želja za prikazivanjem nekog utopijskog okruženja koje osjećamo kad smo jako u ljubavi. Ta oaza sreće, mira, bezgrešnost kada je sve idilično i upravo rajski. Također mi se prožela i tema svijeta u kojem živimo, gdje je često važnije da je ljubav savršena na van, a ne iznutra - i upravo to kako je bitnije, bolje i važnije da je unutrašnjost rajska, dok izvana može biti kako god to ljudi žele doživjeti", rekla je Nika.

Sada već uhodani duo u stvaralaštvu, Nika i glazbenik Ivan Pešut, opet su potvrdili da je fuzija njihove glazbe i teksta upravo ono što smo čekali na glazbenoj sceni.

Petra Mikšik

"Ideju za sam kraj pjesme donio je Ivan Pešut, pa smo zapravo od kraja i krenuli. On je posložio sve rajske, ambijentalne zvukove u cjelinu, napravili smo glazbenu podlogu i ja sam zatim preko toga napisala tekst i melodiju", dodala je glazbenica.

Nika Turković privatno: 'Nemam potrebu biti 'mala riba' u velikom moru, a da ne pjevam, bila bih modna dizajnerica'

Vizualni identitet ponovno je nastao pod vodstvom produkcije SESTRICE, redatelja Luke Sepčića i producentice Ane Badurine koji su još su jednom okupili, kako Nika kaže - tim iz snova. Ostatak tima zaokružio je ovu snažnu vizualnu priču: Ivana Vukušić u suradnji s Envy Roomom, Klisabom i Adidasom, Mijo Majhen i Sonja Kvesić koji su stvorili Nikin vizualni identitet, Petra Mikšik koja ga je prenijela u magične fotografije te Nina Mia Čikeš koja se pobrinula za bogatu scenografsku priču.

Petra Mikšik

"Htjela sam da se prikaže sve onako kako ja to čujem u svojoj glavi. Vrlo ambijentalno, čak pomalo u transu, bijelo, prozračno, lagano, zaljubljeno i nježno, uz dodatak snage" , zaključila je Nika.

Linker
19. travanj 2024 15:34