Martin Pekárek / CNC / Profimedia
Kolege se opraštaju s njim

Odlazak legende: Bubnjar grupe R.E.M. i King Crimson preminuo u 59. godini

Tužnu vijest potvrdio je njegov kolega Robert Fripp i posvetio mu nekoliko rečenica koje diraju ravno u srce.

Tužnu vijest potvrdio je njegov kolega Robert Fripp i posvetio mu nekoliko rečenica koje diraju ravno u srce.

Bill Rieflin, bubnjar grupa R.E.M., Ministry i King Crimson, jučer je preminuo u 59. godini života. Tužnu vijest je na Facebooku objavio gitarist King Crimsona, Robert Fripp.

"Poziv Tracy Rieflin iz Seattlea…Tracy je rekla Toyahu i meni da je dan bio siv, a nakon što je Bill umro oblaci su se razišli i nebo je postalo plavo u 15 minuta. Leti slobodno, brate Bill. Moj život je bio značajno bogatiji što sam te poznavao", napisao je Fripp. Uzrok smrti još uvijek je nepoznat, ali sumnja se da se Rieflin borio s rakom.

Kolege iz njegovog bivšeg banda također su izrazili žaljenje: "Teška srca obavještavamo o smrti našeg dragog prijatelja i bubnjara, Billa", napisali su članovi R.E.M.-a na svojoj stranici, a Michael Stipe, pjevač banda, prisjetio se trenutka kada su upoznali Rieflina.

"Zauvijek ćemo se sjećati Billa. Upoznali smo se u noćnom baru u Seattleu, sjedili smo za masnim i prljavim stolom pili viski, a slušali smo "Birdland" s jukeboxa. Njegova pažnja prema toj pjesmi tada i tamo puno nam je ukazivala o tome da bi mogli raditi s Billom - koji je započeo stvarati neke čarobne i lijepe suradnje i životna prijateljstva", napisao je Stipe.

Sept. 19, 2014 - Ny, NY, U.S. - King Crimson drummers on the 2014 tour shot on September 20, 2014 in New York City. ..Bill Rieflin - left.Gavin Harrison - center.Pat Mastelotto.- right., Image: 231772858, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Rahav Segev / Zuma Press / Profimedia
Rahav Segev / Zuma Press / Profimedia
Band King Crimson: Bill Rieflin, Pat Mastelotto i Gavin Harrison

Legendarni bubnjar karijeru je započeo u Seattleu krajem 70-ih i početkom 80-ih godina u grupama The Blackouts i The Telepats. Potom se nekoliko članova grupe The Blackouts pridružuje grupi Ministry osnivača Ala Jourgensena.

U R.E.M. došao je 2003. godine na mjesto bubnjara Joeya Waronkera i tamo je ostao do raspada grupe 2011. godine.

Linker
26. travanj 2024 05:19