Promo
Promo

Eva Mladiček i Marina CUmbo

za mališane

Oslikane prostorije Klaićeve bolnice: Nakon podmornice, mjesto je pronašao i svemirski brod

Kako bi malim pacijentima olakšali boravak u bolnici što je više moguće, liječnici i medicinsko osoblje Klaićeve bolnice zatražili su pomoć kreativne marketinške agencije kako bi prostorije bolnice oslikali u simpatične motive.

Neki pregledi, poput magnetske rezonance i CT-a, iako bezbolni, mališanima su zastrašujući i teški zbog velikih, sivih uređaja kojima se zahvati provode. Upravo iz tog razloga doskočili su problemu tako što su uređaj magnetske rezonance oslikali u simpatičnu podmornicu, a prostoriju u kojoj se nalazi u podmorje puno morskih životinja.

Novo uređenje pomoglo j djeci kojima su pregledi sada manje strašni te im pristupaju opušteniji, s manje tjeskobe. Uređenje je dovelo i do smanjenja korištenja opće anestezije na nekoj djeci koja sada svojevoljno i svjesno ulaze u MR podmornicu. Novi projekt je oslikavanje prostorije i MR uređaja u veselu i razigranu svemirsku letjelicu.

Promo
 

"Suradnja s bolnicom i rad na projektu jedan je od onih projekata koji ispunjavaju srce jer sve što radimo za Bolnicu radimo volonterski, s ciljem kako bi mališanima boravak u bolnici bio što ugodniji. Super je saznanje da baš svatko od nas može pomoći na neki način, bez obzira na obrazovanje ili struku. Mi pomažemo maštom!" – rekla je Eva Mladiček iz agencije Izone.

Promo

Eva Mladiček i Marina CUmbo

 

Zbog super rezultata i pozitivnog utjecaja na pacijente, Bolnica i Izone odlučili su nastaviti projekt te je sada došao na red CT uređaj. Uređaj su tako pretvorili u svemirsku letjelicu, a cijela je prostorija postala svemirsko prostranstvo puno šarenih planeta, satelita, maglica i zvijezda.

Promo
 

Njena kolegica, Marina Cumbo, bila je zadužena za dizajn projekta: "MRI podmornica je bio prvi projekt takve vrste na kojem smo puno naučili. Tehnička izvedba nije jednostavna i postoji puno sitnica i malih dijelova koje sve treba pripremiti da čine skladnu cjelinu. Ipak, motivacije u ovakvim projektima nikada ne fali tako da to ne predstavlja neki problem. Svemirska letjelica kao naš drugi projekt je nešto kompliciranija jer smo, uz sam uređaj, oslikali i cijelu prostoriju u kojoj se nalazi. Pazili smo da sve bude veselo, razigrano i simpatično kako bi razvedrilo djecu u njihovim teškim trenucima" – izjavila je dizajnerica Marina.

Promo