Goran Bregović
 Nebojša Babić
Čestitke!

Osvojio prestižnu nagradu: Glazbenik u društvu političara, dodjela se održava u EU parlamentu

Goran Bregović prvi je glazbenik dobitnik ove nagrade, a prije njega laureata su bili Kristalina Georgieva, direktorica Međunarodnog monetarnog fonda; profesor Günter Verheugen, bivši potpredsjednik Europske komisije; Zoran Zaev, bivši premijer Sjeverne Makedonije, i Alexis Tsipras, bivši grčki premijer.

Svjetski poznati glazbenik Goran Bregović dobitnik je prestižne europske nagrade Princess Marina Sturdza Award. Međunarodna zajednica i informativna platforma Emerging Europe, čija je misija poticati društveni, gospodarski i demokratski razvoj zemalja u Europi, već tri godine dodjeljuje prestižnu nagradu Princess Marina Sturdza uglednim pojedincima, javnim i privatnim organizacijama te projektima koji su pridonijeli regionalnom blagostanju, kulturi i miru.

"Tijekom svoje karijere iskoristili ste svoj talent kako biste kroz umjetnost i glazbu proširili poruku o ovoj regiji koja je odzvanjala daleko izvan Balkana. Pomoću zvuka stvorili ste platformu putem koje smo mi koji ne živimo tamo uspjeli bolje shvatiti prošlost, sadašnjost i budućnost regije“, istaknuto je u priopćenju Emerging Europe.

Varazdin, 301113.
U Areni Varazdin koncert je odrzao Goran Bregovic pred oko 2 tisuce posjetitelja.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX

Laureate nagrade Princess Marina Sturdza Awards odabire Vijeće u čijem su sastavu direktori velikih korporacija, znanstvenici, bivši visoki predstavnici međunarodnih organizacija, diplomati i umjetnici.

U prestižnom društvu

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobio ovu nagradu. To je još jedno u nizu priznanja da ono što radim ima smisla i da to moja publika, koja mi je najvažnija, prepoznaje. Jedva čekam nove koncerte i druženja s publikom", istaknuo je Goran Bregović koji je ove godine zbog pandemije morao odgoditi svoje brojne koncerte. No, zato marljivo radi na novom albumu kojeg njegova mnogobrojna publika u cijelom svijetu s nestrpljenjem očekuje.

Ovo je treća dodjela ovih prestižnih nagrada, a neki od dosadašnjih laureata su Kristalina Georgieva, direktorica Međunarodnog monetarnog fonda; profesor Günter Verheugen, bivši potpredsjednik Europske komisije, Zoran Zaev, bivši premijer Sjeverne Makedonije i Alexis Tsipras, bivši grčki premijer.

Svečana manifestacija The Emerging Europe Awards 2020 i dodjela nagrada najboljima u regiji trebala se održati 25. lipnja Europskom parlamentu u Bruxellesu, no zbog pandemije korona virusom održat će se online.

Pročitajte i:

Goran Bregović nakon devet godina dobio presudu: 'Nije dobio 600 tisuća kuna, zapravo nije dobio ništa'

Goran Bregović:'Kasno sam postao otac, ali je to najvažnija i najbolja stvar koja mi se u životu dogodila'

Alen Islamović s prijateljima zapjevao kćeri Uni na svadbi

Njezine rođendane ne propušta: Željko Bebek objavio fotografiju sa Selmom iz kultne pjesme

Linker
11. travanj 2024 04:09