Boris Kovacev / CROPIX
Poklon svim Riječanima

Predivna gesta Damira Urbana: Održao koncerte u otvorenom busu kako bi razveselio Riječane

Riječki glazbenik zapjevao je na 12 lokacija diljem Rijeke kao poklon svim njegovim sugrađanima koji već, kako kaže, godinama dolaze na koncerte.

Glazbenik Damir Urban svojim je obožavateljima iz rodnog grada Rijeke, ali i svima ostalima, 17. travnja priredio divno iznenađenje. Kako bi razveselio ljude u ovo izazovno vrijeme, glazbenik je s još dvoje kolega odlučio održati mini koncerte na 12 lokacija u Rijeci.

Prvi se održao u 11.30 sati, na Podvežici, u ulici Martina Kontuša, a tijekom dana koncerti u trajanju od desetak minuta održani su na još 11 lokacija.

Dio atmosfere na koncertu možete pogledati ovdje.

Kako je Urban objasnio na svom Instagramu, sve su lokacije do zadnjeg trenutka tajne kako bi izbjegli moguće okupljanje.

"Godinama vi nama dolazite na koncerte, zahvaljujući vama oni su gotovo uvijek rasprodani, zahvaljujući vama smo mi sretni i ostvareni kao glazbenici. A danas - ostanite doma i naćulite uši, danas je dan kad mi dolazimo vama, da vam vratimo barem dio duga. Danas mi, na ulicama našega grada, pod vašim prozorima, pod vašim balkonima, sviramo za vas.. vidimo se! P.s. veliko hvala ljudima iz grada Rijeke koji su objeručke prihvatili naš prijedlog i pomogli nam, zajedno s autotrolejem, realizirati ovu (su)ludu ideju!", napisao je glazbenik.

Urban inače pjeva u sastavu Urban&4, no sada ih je samo troje kako bi uspjeli ispoštovati upute o držanju fizičke distance. Cjelodnevna mini turneja održava se na Urbanovu inicijativu uz potporu grada Rijeke kao podrška inicijativi #ostanidoma.

Čitajte:

Urbanov izazov: 'Htjeli smo vas pogurati na posao, ispalo je da ste vi spasili nas, dirnuti smo!'

'Moje srce je uvijek u Hrvatskoj', podrška stiže sa svih strana, a jedna je slika dirnula Zagrepčane

Damir Urban se javio zbog upita zašto ga nije bilo u programu otvorenja: 'Nisam bahato odbio sudjelovati'

Linker
18. travanj 2024 14:24