Omiljena Zagrepčanka

Preminula je Zdenka Vučković, pjevačka legenda otišla je tiho, u snu, nakon kratke i teške bolesti

U 78. godini napustila nas je legendarna glazbenica čija je blistava karijera trajala više od 60 godina, a mnogi je pamte po pjesmi 'Moja mala djevojčica' koju je otpjevala s legendarnim Ivom Robićem.

Tužna vijest da je preminula pjevačica Zdenka Vučković noćas u jednom zagrebačkom domu za starije nakon kratke i teške bolesti osvanula je u nedjeljno jutro. Pjevačica je preminula u 78. godini. A kako doznajemo, otišla je tiho, u snu.

"Pamtit ću je po vječitoj svježini, energiji, neiskvarenosti. Bila je naša prva djevojčica koja je postala zvijezda, koja je ostvarila sjajnu karijeru", rekao je Braus za 24 sata.

Omiljena zagrebačka pjevačica

Publiku je osvojila od malih nogu, hitovima kao što je "Moja mala djevojčica", kojeg je otpjevala s legendarnim Ivom Robićem. Rođena je 20. lipnja 1942. godine u zagrebačkoj građanskoj obitelji. Karijera joj je trajala više od 60 godina.

Bila je naša prva dječja i tinejdžerska pjevačka ikona. Nakon što je 1958. na Opatijskom festivalu s Ivom Robićem otpjevala 'Moja mala djevojčica' istog se trena za njom stvorio ogroman interes javnosti.

Kako su u njezinom repertoaru bile i pjesme poput "Zeko i potočić", nije ni čudo da su je djeca zaustavljala na ulici gdje bi im onda pjevala svoje hitove.

Nakon što je otpjevala "neslužbenu himnu Zagreba", pjesmu "Zagreb, Zagreb", nitko više nije mogao osporiti njezin status.

Velikog srca

Osim što je bila jedna od naših velikih glazbenica, Zdenka Vučković bila je i osoba velika srca. Podsjetimo, preuzela je na sebe dugove prijateljice, jedne od najpopularnijih hrvatskih pjevačica zabavne glazbe 1960-ih i 1970-ih godina - Ane Štefok, koju je upoznala 1957. u zagrebačkom Varijeteu.

"Pomogla sam joj, platila zaostale rate da ostane u stanu te doznala da je 15 tisuća eura kredita namijenjenih adaptaciji netragom nestalo. Imala je gotovo četiri tisuće kuna mirovine, a i nakon što sam ja preuzela sve troškove, već za dva, tri dana ne bi imala ni kune. Ispada da sam trebala poslušati sve koji su govorili da niti ne pokušavam pomoći Ani, da je prepustim životu koji je odabrala. Ali nisam mogla…" ispričala je za magazin Gloria 2011. godine.

Linker
13. travanj 2024 03:37