Youtube
RACHELIN OTAC

Preminuo slavni glumac: Sigurno ga se sjećate po ulozi iz 'Prijatelja'

U 83. godini života preminuo je glumac Ron Leibman nakon borbe s upalom pluća. Leibmana se svi sjećaju po ulozi u kultnoj seriji 'Prijatelji' gdje je igrao doktora Leonarda Greena, Rachelinog oca.

Dobitnik Emmyja, Ron Leibman, preminuo je u dobi od 82. godine nakon teške upale pluća. Većina ga pamti po ulozi doktora Leonarda Greena, oca Rachel Green u seriji "Prijatelji". Iako su ga upravo po toj ulozi mnogi prepoznavali, Ron je ponudu da se pojavi u humorističnoj seriji najprije bio odbio.

Youtube

- Kad su mi ponudili ulogu, nikad nisam ni pogledao show. Nisam veliki ljubitelj televizije. Sve mi je zvučalo bezveze pa sam odbio - otkrio je 2011. godine. Ipak, na kraju ga je njegova kći uspjela uvjeriti da je serija dobra. Ona je, naime, obožavala "Prijatelje".

- Rekao sam u redu, pristat ću, ali samo jednom. Jedna kratka uloga. I snimio sam jednu epizodu, ali su me ponovno zvali da se vratim. Pristao sam jer ih je moja kći sve htjela upoznati. Kod kuće sam bio pravi heroj zbog toga - priznao je Ron koji je i sam bio svjestan da mu je na kraju uloga doktora Greena bila najprepoznatljivija u njegovoj nekoliko desetljeća dugoj karijeri.

LOS ANGELES, CA - SEPTEMBER 18:  Actor Ron Leibman and actress Jessica Walter arrives at the 57th Annual Emmy Awards held at the Shrine Auditorium on September 18, 2005 in Los Angeles, California.  (Photo by Frazer Harrison/Getty Images)
Getty Images
Ron Leibman i supruga Jessica Walter

- To je nevjerojatno. Toliko toga sam odradio, ali svi kažu "Pa da, vi ste Rachelin otac" - priznao je glumac koji iza sebe uistinu ima brojne TV, filmske i kazališne uloge.

Leibman je 1979. osvojio nagradu Emmy za ulogu Martina "Kaza" Kazinskyja u seriji "Kaz". Ipak serija nije dugo potrajala - imala je tek 23 epizode, ali on je uvijek govorio kako upravo to pokazuje koliko je kompliciran taj posao.

- Gledam u Emmy ispred sebe koji sam dobio za ulogu u seriji "Kaz". Dobio sam Emmy, a serija je otkazana dva tjedna kasnije. Takav je to biznis...

Linker
20. travanj 2024 09:26