BENS / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Sad joj je gore nego ikad

Slavna Brenda otkrila zastrašujuću vijest o borbi s rakom: 'Ionako ćete saznati prije ili kasnije, nitko ovo ne zaslužuje'

Gotovo tri godine nakon što je s javnosti podijelila kako je njezina bolest, rak dojke, u remisiji, popularna Brenda iz serije "Beverly Hills 90210" otkrila je da njezina borba još nije gotova.

Američka glumica Shannen Doherty (48) ponovno proživljava najteže trenutke svog života. U intervju za ABC otkrila je da joj se rak dojke, za koji je mislila kako ga se riješila, ponovno vratio. "Ionako ćete saznati prije ili kasnije da sam u četvrtom stadiju", rekla je potresena Doherty, koja tijekom snimanja novih epizoda popularne serije nikome nije htjela otkriti da je rak metastazirao.

"Mislim da još nisam svjesna svega što mi se događa. Imam dane kada se pitam zašto se ovo meni događa, zašto ja? I onda mi sine: "Zašto ne ja? A tko drugi? Tko osim mene ovo zaslužuje? Nitko od nas to ne zaslužuje. Rekla bih da je moja najveća briga kako ću to reći svom suprugu i majci", dodala je glumica.

Ovu tužnu vijest znao je samo jedan čovjek - njezin prijatelj i kolega Brian Austin Green, poznatiji kao David u "Beverly Hillsu". "Imala sam trenutke velike tjeskobe kada bih skoro odustala od snimanja, ali Brian je bio jedini koji je znao što proživljavam. Rekla sam brzo nakon što sam saznala dijagnozu. Često me zvao i govorio kako je uz mene što god se dogodilo", prisjetila se Doherty.

Njezina borba s rakom počela je 2015. kada se odlučila na mastektomiju, odradila kemoterapije i radijaciju. Tijekom ove teške borbe izgubila je kosu i kilograme, a cijeli proces ozdravljenja dijelila je s fanovima na društvenim mrežama. Suprug Kurt Iswarienko bio joj je najveća podrška tijekom liječenja koje je, barem kako je mislila, išlo po planu.

PREMIUM EXCLUSIVE Please contact X17 before any use of these exclusive photos - x17@x17agency.com


Sunday, February 25, 2018 - Actress Shannen Doherty looks extremely healthy, carrying several heavy bags as she goes grocery shopping with hubby Kurt Iswarienko in Malibu, CA., after her incredible recovery from breast cancer. Doherty, who returned to work filming scenes for the
DR/X17online.com

Doherty nikada nije izgubila volju i borbeni duh te je 2017. dobila dobre vijesti - rak je bio u remisiji, ponovno joj je narasla kosa, No, njezina borba još nije gotova, zbog čega joj je bilo posebno teško vratiti se na posao, ali i zbog pogibije njezinog prijatelja i kolege Lukea Perryja.

"Bilo mi je jako čudno što imam dijagnozu i živa sam, a netko drugi, potpuno zdrav, morao je otići prvi. To me jako šokiralo i najmanje što sam mogla učiniti jest snimiti te epizode. Mislim da još uvijek nisam učinila dovoljno po tom pitanju", rekla je Doherty.

Postoji pet stadija raka dojke: nulti, prvi, drugi, treći i četvrti, najteži. U tom stadiju rak se proširio ili metastazirao na udaljena mjesta u tijelu, najčešće na kosti, jetra, mozak ili pluća. Iako se četvrti stadij smatra neizlječivim, postoje tretmani koji omogućuju oboljelima da dulje žive. U ovoj fazi uzimaju se lijekovi, provodi se kemoterapija, a ženama čiji su karcinomi dojke pozitivni hormonski receptori, preporučuje se hormonska terapija kako bi se spriječilo širenje raka. Kirurgija i zračenje rjeđe se koriste za ublažavanje simptoma, kao za rak dojke koji uzrokuje bol.

Linker
08. travanj 2024 20:12