Stewart Cook/Variety / Shutterstock Editorial / Profimedia
Prijete joj tužbom

A sve je dobro osmislila: Mel Gibson poslao odvjetnike na Čileanku koja se poigrala njegovim imenom

Za sve su krivi med i igra riječi...

Čileanka Yohanna Agurto vjerovala je da je smislila savršen marketing za svoj med, kojemu je nadjenula naziv po jednoj od najvećih holivudskih zvijezda - Mel Gibsonu, poigravši se njegovim imenom, sve dok je nisu pozvali glumčevi odvjetnici.

Naime, njezin proizvod nosi ime 'Miel Gibson' ('miel' je španjolska riječ za med), a na tegli je fotografija slavnog glumca iz uloge u filmu 'Hrabro srce', piše BBC.

"Sve je išlo po planu dok nije stigla prijetnja Melovih odvjetnika", otkrila je Čileanka na Twitteru.

London, UNITED KINGDOM  - Daddy's Home 2 - UK Film Premiere in London

Pictured: Mel Gibson

BACKGRID UK 16 NOVEMBER 2017,Image: 355526743, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ANTI / Backgrid UK / Profimedia
ANTI / Backgrid UK / Profimedia
Njemu baš i nije smiješno.

Gibsonovi odvjetnici obavijestili su je o povlačenju proizvoda s tržišta zbog neovlaštene upotrebe glumčeva imena i lika.

U pismu koje su joj uputili zaprijetili su joj i da će, ne povuče li odmah svoj proizvod s tržišta, biti prisiljeni problem rješavati sudskim putem. Agurto je med "Miel Gibson" počela prodavati nakon što je zbog pandemije koronavirusa ostala bez posla.

"Za korištenje i umnožavanje fotografije s likom Mela Gibsona iz filma 'Hrabro srce' morate dobiti upotrebnu dozvolu. Fotografija je u vlasništvu studija koji je film objavio", pojasnio je odvjetnik Leigh Brecheen, dodavši da za ovakvu vrstu marketinga mora posjedovati posebno odobrenje.

"Ni na koji način ne želimo bilo koga sprečavati u nastojanju da pokrene posao i ostvari prihod od njega, no treba znati da postoje propisani načini poslovanja, kontakata i odobrenja koja prethodno morate zadovoljiti", pojasnio je Brecheen.

No čini se da novopečena poduzetnica nije spremna tako lako odustati od svojega novog posla te je njezina tvrtka putem Twittera pozvala Gibsona da joj dopusti korištenje njegove slike uz poruku - "Naš med je samo za hrabra srca".

Istodobno je zahvalila svim korisnicima Twittera koji su joj pružli potporu. "Moje je srce hrabro, no sada još više jer znam da smo moćan roj", poručila im je.

ČITAJTE I:

Milo Gibson: Jedini od devetero djece Mela Gibsona koji je uspješno krenuo njegovim stopama

Mel Gibson i Robyn Moore - najskuplji holivudski razvod

Tko je mama, a tko kći? Sylvester Stallone na plaži uživa u društvu svojih cura

Sharon Stone ganula je sve do suza porukom iz bolničke sobe svoje sestre: 'Nosite maske!'

Brutalni borac, ali nježan ljubavnik: Stipe Miočić u životu je od poštene borbe više volio samo svoje žene

Linker
19. travanj 2024 08:23