instagram
VEŽE IH POSEBNA SPONA

Alka Vuica rođendan slavi danima: U boljem društvu ga nije mogla provesti

Pjevačica Alka Vuica slavila je ovih dana: rođendanska proslava protegnula se na nekoliko dana, ali i par lokacija. Nakon morskog slavlja, priuštila si je i ono u glavnom gradu i to u društvu glazbene dive Josipe Lisac.

Baš kao što i priliči autorici hitova "Danas sam luda" i "Hajde da ludujemo", Alka Vuica za svoj si je 58. rođendan priuštila "ludu" proslavu koje će se rado sjećati jer ga je provela u društvu najdražih. Nakon što ga je proslavila odmarajući u hotelu u Crikvenici, stigla je u Zagreb gdje ju je s najljepšim čestitkama dočekala njezina prijateljica Josipa Lisac, a čestitke su joj pristizale sa svih strana svijeta.

Dvije glazbenice veže posebna spona pa te posebne dane ne zaboravljaju. Alka je u veljači ove godine došla na promociju filma kada je Josipa slavila rođendan i promovirala ekskluzivnu projekciju u kinu Kaptol Boutique Cinema "Josipa Lisac from Croatia Records studio… tu u mojoj duši stanuješ…"

"Alka i ja se znamo jako dugo i upravo me Karlo s njom upoznao. Moj i njegov životni put i ljubav bili su joj inspiracija i za ovu pjesmu, a ona zna prekrasno složiti riječi", rekla je Josipa o suradnji s poznatom kantautoricom kada joj je Alka napisala pjesmu "Moja magija", koja je samo jedna u nizu njihovih suradnji. Alki je, kako ističe, oduvijek inspiracija bila Josipina ljubav s Karlom Metikošem.

''To je bila onako prava ljubav. Ono o čemu sve žene maštaju i kada smo još tako male i kada maštamo o ljubavi, onda je to bilo to. Karlo je jednostavno Josipu obožavao na sve moguće načine i Josipa je njega jako voljela. Bili su jednostavno kao jedno'', kazala je Alka Vuica.

Alka Vujica na glazbenoj sceni je od 1980. godine, a prvi značajan uspjeh je doživjela 1990., kada je bila u pobjedničkom timu na izboru za pjesmu Eurovizije kada je Tajči nastupila s pjesmom "Hajde da ludujemo", a probila se svojim prvim albumom "Laži me".

Zagreb, 211113.
Studio EPH.
Alka Vuica, pjevacica i kantautorica.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza medije

Linker
18. travanj 2024 22:29