Vedran Peteh
ispunjena i zadovoljna

Ana Brdarić Boljat: 'Najsretnija sam žena na svijetu, uspjela sam u svojem najvećem izazovu'

Novinarka i voditeljica Ana Bradrić Boljat uz pomoć vrijednih ručica sina Ante i kćeri Cvite ispekla je rođendansku tortu RTL Televiziji - gdje je zaposlena od prvog dana - kako bi s kolegama obilježila 15 uspješnih godina.

Dosadašnje uspjehe na poslu pratili su i oni u privatnom životu. Na RTL sam došla s 24 godine, kao novinarka. Nakon pet godina postala sam voditeljica informativnih emisija i u to sam se vrijeme udala za svoju dugogodišnju ljubav, agronoma Marka Boljata. Uz voditeljski, preuzimanje uredničkog posla pratio je i dolazak sina Ante, kojem je sad osam godina. S rođenjem Cvite 2015. i povratkom na televiziju sve je sjelo na svoje mjesto. Otada sam potpuno ispunjena kao osoba, a na poslu mnogo iskusnija.

- Sve se nekako lijepo poklopilo, ostvarila sam se u onome što radim, a i kao majka, i osjećam se kao najsretnija žena na svijetu, kaže Ana Brdarić Boljat (39), osoba ugodnoga glasa i odmjerenog osmijeha koju krasi prirodnost i spontanost pred kamerama. Zaštitno je lice RTL-a, na kojem je od samih početaka. Ondje je, kaže, izbrusila zanat i sa svojom televizijskom kućom nedavno proslavila 15. rođendan. Kako joj je važno zajedništvo i povjerenje, sina i kćer odmalena uključuje u različite poslove pa tako svi troje često peku kolače. Stoga je odlučila s Antom, učenikom drugog razreda osnovne škole, i Cvitom, koja ide u vrtić, svojoj televiziji pripremiti čokoladnu rođendansku tortu. Da bi za tako posebnu prigodu ispala savršeno, pomogli su im u slastičarnici Amélie.

zagreb 04.04.2019 
ana brdaric boljat sin ante i kcerka cvita, godisnjica rada na rtl televiziji
na slici: ana brdaric boljat, sin ante i kcerka cvita boljat
foto vedran peteh
Vedran Peteh
Najdraža zajednička aktivnost: Ana posloži sastojke na stol, a mali kreativci Ante i Cvita smišljaju svoje ‘recepte’ za kolače

- Doma najčešće improviziramo i ne držimo se recepta. Kad, primjerice, radimo muffine, stavim sastojke na stol, a Ante i Cvita ih, kao pravi mali kreativci, ubacuju u posudu, pa što ispadne. Tako da se u nekima znaju naći razne pahuljice, pir, grožđice... A moj muž kao član kućnog žirija kuša svaki kolačić i ocjenjuje ga. Kad kaže da je fenomenalan, ne možemo ga ponoviti jednostavno zato što nemamo recept. Kroz te se naše igre družimo, ali s djecom i razgovaramo o svemu, što ih tišti, što im se dogodilo taj dan - ističe TV urednica i voditeljica.

Kad priprema Vijesti i RTL Danas, u redakciji je od jutra do navečer i velika joj je pomoć baka-servis. Cvita će uskoro prvi put slaviti rođendan u igraonici i već planira koga će sve pozvati. Za rođendanski dar poželjela je veliku plišanu macu. Odlikaš Ante kao vrstan matematičar gladan znanja već tri godine pohađa Brainobrain program - radionice za razvoj mentalnih sposobnosti na kojima se brzo misli i računa - ali i pet puta na tjedan trenira plivanje, pa se Ana dogovara s roditeljima koji svoju djecu odvode na istu aktivnost. Kad je nakon prvih novinarskih koraka na Radio Varaždinu, potom televizijskih iskustava na OTV-u, CCN-u i HTV-u, preko audicije dobila angažman na RTL-u kojem je vjerna desetljeće i pol - Ana je već bila u vezi sa svojim suprugom Markom Boljatom. Zajedno su 18 godina, a na Silvestrovo su proslavili devetu godišnjicu braka. Upoznali su se na studentskim druženjima među različitim fakultetima: Ana je na studij novinarstva došla iz Varaždina, gdje je živjela s majkom Gordanom Slivkom, kazališnom glumicom, a Marko je studirao agronomiju. Poslušala je mudri savjet svoje bake Branke da prije braka treba jedno vrijeme živjeti zajedno.

zagreb 04.04.2019 
ana brdaric boljat sin ante i kcerka cvita, godisnjica rada na rtl televiziji
na slici: ana brdaric boljat, sin ante i kcerka cvita boljat
foto vedran peteh
Vedran Peteh

- Mnogo je lakše raditi ovaj posao uz osobu koja te razumije, a koja nije s njim izravno povezana. Katkad se treba malo odmaknuti, odmoriti od stresa, brzine, stalnog procesuiranja informacija, odlučivanja iz dana u dan, tako da uz svojeg muža nalazim spokoj - napominje omiljeno TV lice. Premda je razmišljala i o glumi, odabrala je novinarstvo, slijedeći svojeg oca, novinara i prevoditelja Darka Brdarića, koji je preminuo prije 15 godina. Kako su joj roditelji bili rastavljeni, s ocem se viđala povremeno, a da je mogao, odgovorio bi je od novinarstva te posebno pamti njegove riječi: “Nisi ti uopće loše ispala”.

zagreb, 140106
ana brdaric, voditeljica na rtl-u
snimio igor nobilo
Igor Nobilo
Kao mlada novinarka na početku TV karijere

- U odgoju djece prihvatila sam i neke savjete svoje bake i mame, koje su mene odgajale. Od bake sam naučila da uvijek treba poštovati starije, bez obzira što mislili o njima, te da sve što možeš napraviti danas ne ostavljaj za sutra. Ante je dvaput ujutro prije škole morao pisati zadaću koju je zaboravio dan prije, ali treći put mu se to više nije dogodilo. Od mame sam pobrala kreativnost - da sve radimo zajedno, da smo često u prirodi. Umjesto da su djeca satima pred ekranom, odlazimo na piknik u Grad mladih u Dubravi, provodimo vrijeme u šumi, igramo badminton, košarku... Jednom smo obilazili Park Maksimir po određenim stazama i zatim kod kuće dva sata iscrtavali svoju kartu svih puteljaka kojima smo prošli. Katkad pomislim, što ću raditi kad sin i kći odrastu?! Neću se imati s kime igrati. No tada ću možda već imati unuke - kaže Ana Brdarić Boljat koja je u razgovoru za Gloriju, dok još nije bila u braku, na pitanje “Što bi za nju bio najveći izazov?” odgovorila: “Stvoriti svoju sretnu obitelj”. U tome je, po svemu se čini, i uspjela.

zagreb 04.04.2019 
ana brdaric boljat sin ante i kcerka cvita, godisnjica rada na rtl televiziji
na slici: ana brdaric boljat, sin ante i kcerka cvita boljat
foto vedran peteh
Vedran Peteh

zagreb 04.04.2019 
ana brdaric boljat sin ante i kcerka cvita, godisnjica rada na rtl televiziji
na slici: ana brdaric boljat, sin ante i kcerka cvita boljat
foto vedran peteh
Vedran Peteh

Linker
12. travanj 2024 21:35