REUTERS
NA PREMIJERI FILMA

Angelina Jolie prvi put progovorila o teškom razvodu od Brada Pitta

Svjetsku premijeru filma "First They Killed My Father" američka glumica Angelina Jolie pretvorila je u pravi obiteljski izlet: šestero djece i ona prvi su put stigli na javno događanje otkako je objavljeno da se razvodi od glumca Brada Pitta.

Konferencija za novinare i svjetska premijera filma koji je nastao na temelju istoimene autobiografije aktivistkinje Loung Ung. Ona u knjizi opisuje kako je, za vrijeme vladavine Crvenih Kmera, izgubila oca, majku i dvije sestre te progovara o njihovom režimu za kojeg je ubijeno oko dva milijuna ljudi. Slavna glumica zbog toga je odlučila režirati film "First They Killed My Father" u kojem glumce samo kambodžanski glumci te se većinom govori na kmerskom jeziku.

Actress Angelina Jolie (L) and Cambodian-born American human-rights activist and lecturer Loung Ung greet as they arrive for a news conference at hotel in Siem Reap province, Cambodia, February 18, 2017. REUTERS/Samrang Pring
REUTERS
Glumica i redateljica Angelina Jolie i aktivistkinja Loung Ung, autorica knjige "First They Killed My Father"

Premijerno prikazivanje filma održano je u hramu Angkor Wat u gradu Siem Reap, gdje je 2001. godine djelomično sniman i hit film "Lara Croft: Tomb Raider". Upravo tada se američka glumica i redateljica zaljubila u Kambodžu u kojoj je posvojila svoje prvo dijete: 15-godišnjeg Maddoxa koji je kao producent surađivao na snimanju ekranizacije autobiografije.

Actress Angelina Jolie (L) greets King Norodom Sihamoni of Cambodia as she arrives for the opening ceremony of the film
REUTERS
Glumica Angelina Jolie i kralj Norodom Sihamoni

- Ovim filmom želim zahvaliti Kambodži. Bez nje možda nikada ne bih postala majka. Dio mojeg srca će uvijek biti vezan uz ovu zemlju i dio ove zemlje je uvijek sa mnom: Maddox – izjavila je Jolie na svečanoj premijeri filma, okružena svojom djecom: Maddoxom, Paxom, Zaharom, Shiloh te blizancima Knoxom i Vivienne.

Iako je cijela obitelj bila odlično raspoložena kroz dan, Angelina Jolie slomila se u ekskluzivnom intervjuu za kuću BBC u kojem je prvi put progovorila o razvodu od Brada Pitta. Par je bio zajedno od 2004., vjenčali su se 2014. na tajnoj ceremoniji, a slavna glumica je predala zahtjev za razvod lani u rujnu - nakon samo dvije godine braka.

Actress Angelina Jolie attends a news conference at a hotel in Siem Reap province, Cambodia, February 18, 2017. REUTERS/Samrang Pring
REUTERS

- Ovo je jako teško. Mnogi se nađu u ovakvoj situaciji. Cijela moja obitelj je prošla kroz vrlo teško razdoblje. Moj fokus je na djeci, našoj djeci. Mi jesmo i uvijek ćemo biti obitelj i tako se nosim s trenutačnom situacijom. Trudim se pronaći način da nas sve ovo učini jačima i bliskijima – izjavila je na rubu suza glumica.

Njihov razvod još uvijek nije finaliziran, ali je holivudski par odlučio da više neće ništa otkrivati medijima - detalje o svojem razilasku će držati za sebe, a parnica će se održavati iza zatvorenih vrata.

Linker
19. travanj 2024 07:25