Susret Anice i Severine
 Instagram
23 Godine poslije

Anica Kovač i Severina: Susret na datum koji je Anici promijenio život

Anica Kovač i Severina Kojić srele su se u Münchenu, točno 23. godine nakon upoznavanja u Opatiji, gdje je Anica postala Miss Hrvatske. Bivša misica koja je na izboru za Miss Svijeta postigla najbolji rezultat od svih hrvatskih kandidatkinja na natjecanju ljepote, privikava se na novi grad i nove izazove.

'Na današnji dan 1995. pjevala sam na izboru za Miss Hrvatske, na kojem je pobijedila zauvijek najljepša Anica... Kako je dobro vidjeti te opet', napisala je Severina Kojić nakon što je u Münchenu susrela Anicu. U razgovoru se Anica pohvalila da se Splićanka i ona sreću na datum kada je postala vlasnica prestižne lente.



split,zivot
Anica martinovic  i Severina
snimio:jakov prkic
jakov prkic
Anica Martinović i Severina 2005.

Anica je postala Miss Hrvatske 1995., a krunu je tada preuzela od Branke Bebić, danas Krstulović. Na izboru koji je održan u Opatiji Severina je bila glazbeni gost.

Hamed Bangoura, vlasnik njezine prve matične agencije Midikenn, Anicu je prijavio za Miss Hrvatske. Na svjetski izbor za Miss svijeta otputovala je u studenom 1995. godine u Južnoafričku Republiku. Sa sobom je, osim večernje haljine koju je kreirala Matija Vuica, ponijela i takozvanu nacionalnu, modru haljinu od čiste svile ukrašenu kornatskim školjkama zagrebačke dizajnerice Branke Donassy. Tamo je proglašena prvom pratiljom i najljepšom Europljankom, a haljina Branke Donassy proglašena je najljepšom na svijetu.

zagreb, 010698
anica martinovic
foto eph
eps, 3 stupca, spektakli
eph
Anica Martinović


Zbog supruga Roberta, koji asistira bratu Niki Kovaču, treneru Bayerna, Anica i obitelj se preselila u njezinu rodnu Njemačku. Iako je okružena prijateljima i kumovima, nedostaje joj Zagreb i Hercegovina.

Linker
20. travanj 2024 01:13