INSTAGRAM @anita_dujic
Zlatan savjet

Anita Dujić progovorila o problemu koji muči većinu mama: 'Svi zgriješimo, ali bez grižnje savjesti!'

Poznata Hrvatica opisala je kako ona hrani svoju djevojčicu koja je stara 21 mjesec, pokazala je da ne robuje pravilima i pušta malenu da raste u opuštenom okruženju s velikim mogućnostima izbora.

Koliko se dizajnerica nakita i dekoraterka setova Anita Dujić (35) sasvim opustila u svojoj majčinskoj ulozi pokazala je sa svojim prijateljima i pratiteljima. Mlada majka, koja je kćerkicu Lily rodila početkom 2019. dotakla se teme koja muči mnoge roditelje malene djece - hrane.

"Često slušam komentare kako su roditelji opterećeni što bi dijete trebalo jesti, kada bi trebalo jesti, kako bi trebalo jesti. Slijepo se drže nekakvih tablica, pravila, boje se, u grču su. Moj savjet: just relax", započela je Anita.

Uz fotografiju i video malene koja slasno jede i to prstićima. "Lily je jedno sretno i znatiželjno dijete koje papa sve što i mi, više manje. Uživa u hrani što se može vidjeti sa slike, već je maleni gurman. S godinu dana je jela teryake piletinu, wok, grdobinu... probala je i ćevape. Ma sve", nastavlja Dujić.

'Ono što joj se sviđa jede, ostalo proba, malo vrti po rukicama i ostavi.

'Budite blagi prema sebi'

Objasnila je kako se ne uzrujava zbog onoga što malena ipak ne želi pojesti.

"Ono što joj se sviđa jede, ostalo proba, malo vrti po rukicama i ostavi. It's ok. Trudim se koliko god mogu da dođem do provjerenih/lokalnih namirnica, no ako baš taj jedan obrok nisam to uspjela, nije drama. Tu i tamo zgriješimo, bez grižnje savjesti naravno, pa pojede sladoled, čokoladu, monte, French fries", opisala je kako izgleda njihova uobičajena rutina u kuhinji.

"Uglavnom, budite blagi prema sebi, otpustite malo kočnicu i pustite dijete da bude dijete, da istražuje, da proba, da se zaprlja, da uživa. Sve će biti u redu", zaključila je Anita.

Bivša manekenka, dekoraterka setova i dizajnerica nakita, kćerkicu je dobila u vezi sa Škotom Duncanom Broadfootom kojeg je upoznala na snimanju mjuzikla "Mamma Mia 2" na Visu - gdje su oboje radili.

Zatim je zbog Duncana Anita boravila u Škotskoj i Engleskoj, no nakon što je ostala u drugom stanju, odlučila je da će roditi u Hrvatskoj. Malena Lily je stigla u siječnju 2019. u Petrovoj bolnici u Zagrebu, a prve mjesece njezina života par je proveo u Hrvatskoj.

I karantenu uzrokovanu epidemijom koronavirusa Anita i Duncan s djevojčicom su proveli u Zagrebu, a nakon popuštanja mjera ovih dana odučili su malo uživati u putovanju pa su posjetili Pulu, Opatiju i Anitin rodni Trogir.

Pročitajte i:

'Ovog puta voljela bih detalje zadržati za sebe!' Anita Dujić udaje se za šarmantnog Škota?

Anita Dujić prolazi kroz muke koje su poznate svim majkama: 'A kakav je vaš ponedjeljak?'

Ne može sakriti: Aniti Dujić novi dečko vratio osmijeh na lice

Trudna Anita Dujić u pustinji: Ljepši rođendan od ovog nisam mogla ni zamisliti

Linker
25. travanj 2024 09:12