Ines Stipetić
nova gloria donosi:

Ankica Dobrić: Moj povratak na scenu nakon teške bolesti

Zagrebačka glumica oboljela od karcinoma dojke nakon šesnaest kemoterapija i tretmana među kojima je bio i onaj s pijavicama vratila se na scenu, a na najteži period sada je posjeća samo - kratka kosa

Za Ankicu Dobrić (58), glumicu zagrebačkog kazališta Gavella, nedavna premijera predstave “Proces” bila je posebno emotivna. Osim što joj je to nakon dvije godine stanke bio prvi nastup u matičnom kazalištu, glumica je igrajući Poslužiteljevu ženu - u predstavi nastaloj prema istoimenom romanu Franza Kafke - otkrila i novu, kratku frizuru. Koja, nažalost, nije njezin modni hir već posljedica kemoterapije. Da boluje od karcinoma dojke, javnost je do­­znala u lipnju prošle godine kada su kolege iz Gavelle sav prihod od predstave “Nevidljivi” donirali za njezino liječenje. Ta ju je gesta pogodila, pa čak i razljutila iako je 2011. među prvima pomogla kolegici Mirjani Majurec koja se također borila s karcinomom. Iako to nije javno rekla, prijateljima se tada povjerila da joj kao Hercegovki rođenoj u Bileći nedaleko od Trebinja ponos ne dopušta da traži pomoć.

Samo njezini kolege te najbliži prijatelji znali su da prolazi kroz najteže razdoblje života. Upravo o tom razdoblju otvoreno govori u intervjuu za novi broj magazina Gloria i otkriva kakav je osjećaj bio vratiti se na scenu, što joj je bilo najteže tijekom bolesti, kako si je u tim trenucima olakšavala život te zašto je dugo bolest čuvala samo za sebe.

Novi broj Glorije u prodaji je od četvrtka, 29.ožujka.

Linker
23. travanj 2024 23:04