Profimedia, Sputnik
EUROSONG

Baš kao što su predviđali: Franka Batelić ostavila srce na pozornici, ali nije uspjela nadmašiti konkurenciju

Naša ovogodišnja predstavnica na Eurosongu nije uspjela izboriti ulazak u finale tog glazbenog natjecanja.

Pjevačica Franka Batelić (25) ostvarila je svoj veliki san i na 63. natjecanju za Pjesmu Eurovizije nastupila s pjesmom "Crazy" za koju je tekst napisala ona, a uglazbio ju je Branimir Mihaljević. Svoj nastup u kojem je u prvom planu, kako je Franka i najavila, bila ekspresija i prenošenje emocije pjesme odradila je u drugom dijelu prve polufinalne večeri Eurosonga koji se ove godine po prvi put odvija u glavnom gradu Portugala, ali nije uspjela izboriti finale natjecanja.

Uz nju su nastupile Martina Ivanković i Djordjija Palić kao prateći vokali, a Franka je blistala u prvom planu u kreaciji modnog dvojca eNVy room. U prvom polufinalu snage je odmjerilo ukupno 19 predstavnika, od kojih je njih deset nastavilo natjecanje. U finalu u subotu, 12. svibnja, ćemo ponovno gledati predstavnike Austrije, Estonije, Cipra, Litve, Izraela, Češke, Bugarske, Albanije, Finske i Irske.

Croatias Franka performs Crazy during the dress rehearsal of Semi-Final 1 for Eurovision Song Contest 2018 at the Altice Arena hall in Lisbon, Portugal May 7, 2018.  REUTERS/Rafael Marchante - RC137166C000
REUTERS

Frankin put na ovogodišnji Eurosong nije bio nimalo lagan: najprije su reakcije na pjesmu bile u najmanju ruku mlake, a nakon toga su stigle i optužbe da se radi o plagijatu. Medijski napisi zadavali su muke cijelom timu koji je putovao u Lisabon, ali nakon objašnjenja kako je zabunom došlo do prodaje dijela pjesme svi su odahnuli jer se već spominjalo i Frankino izbacivanje s natjecanja.

Croatias Franka performs Crazy during the dress rehearsal of Semi-Final 1 for Eurovision Song Contest 2018 at the Altice Arena hall in Lisbon, Portugal May 7, 2018.  REUTERS/Rafael Marchante - RC1A35C04BE0
REUTERS

Iako joj kladionice nisu bile naklonjenje - nisu joj predviđale niti prolazak u finale i često su je smještale u posljednjih deset natjecatelja, njezina prva proba mnoge je oduševila pa je to bio "vjetar u leđa" našoj predstavnici, osobito uz komentare kako je Hrvatska ove godine nepravedno podcijenjena. Naravno, u svemu joj je najveća podrška njezin dečko, nogometaš Vedran Ćorluka koji joj je prije nastupa napisao kratku poruku na Instagramu jer nažalost nije mogao biti uz nju.

- Danas je veliki dan za moju damu, želim ti sve najbolje na današnjem nastupu u polufinalnoj večeri Eurosonga bejbs - napisao je Ćorluka kojeg Franka izdvaja kao osobu koja ju je zapravo nagovorila da se vrati svojoj prvoj ljubavi jer je vidio da nije u potpunosti sretna bez glazbe. Nastupom na Eurosongu Franka je ostvarila svoj veliki san još iz djetinjstva, a da nastup nije bio emotivan samo za nju pokazali su drugi natjecatelji - gotovo nakon svakog nastupa slijedile su suze, što samo pokazuje da je konkurencija bila jaka, a svi su sanjali o velikom finalu.

Linker
24. travanj 2024 08:31