Ivan Posavec, Arhiva Gloria, Profimedia
NAKON GOTOVO 12 GODINA

Baš nitko nije vjerovao da će drama Gorana Višnjića i kćeri koju ima s Mirelom Rupić imati ovakav kraj

Prije gotovo 12 godina nitko nije mogao niti naslutiti da će ova priča imati sretan završetak: grube riječi, povlačenje po sudu i prepucavanje preko medija dobili su neočekivani kraj jer glumac Goran Višnjić danas sa svojom izvanbračnom kćeri ima zavidan odnos, a Lanu Lourdes prihvatila je i njegova supruga Eva.

Ponosan, s osmijehom od uha do uha, glumac Goran Višnjić (46) ovih je dana prošetao Dubrovnikom u društvu svoje kćeri Lane Lourdes. Prolaznici su tako na Stradunu mogli primijetiti kako 11-godišnjakinja jako nalikuje slavnom ocu, najpoznatijem po ulozi doktora Kovaca u hit serijalu "Hitna služba", koji ju je za vrijeme šetnje čvrsto držao za ruku. Nedavno su proveli zajedno nekoliko dana na odmoru u Grčkoj, a čini se kako Goran koristi svaki trenutak, osobito oko božićnih blagdana, da vrijeme provede sa svojom kćeri koju je dobio nakon ljetne avanture s Mirelom Rupić (46), školskom kolegicom iz njegovog rodnog Šibenika.

Bezbrižno druženje ne odaje ni djelić drame koja se odvijala prije gotovo 12 godina, a nastavljala se i godinama kasnije. Ipak, kraj je i više nego neočekivan: od grubih riječi, prijetnji i suđenja, Goran, njegova supruga Eva i školska prijateljica Mirela pronašli su zajednički jezik, a ljute suparnice – supruga i ljubavnica – sada imaju samo lijepe riječi jedna za drugu.

Obiteljska drama počela je u ljeto 2007., kada se saznalo da je Goran postao otac djevojčice rođene u ožujku te godine u Šibeniku, baš kada su Višnjić i supruga u Americi krstili svoje prvo dijete, posvojenog sina Tina. Sve je potaknula Eva (ranije poznata kao Ivana) kada je mjesec dana ranije jednom hrvatskom tjedniku pričala o posvojenju i indirektno se obratila Mireli, za čiju aferu s Goranom javnost tada još nije znala.

- Neke žene misle da moraju biti majke bez obzira na to što za to nemaju mogućnosti. Neke, pak, tjeraju biološke očeve da budu odgovorni za njihovu trudnoću, kao da nisu znale kako se rade djeca, pa traže njihovu novčanu pomoć. Takve sebične žene pritom ne razmišljaju o djetetu i njegovoj budućnosti – izjavila je tada.

181107
Mirela Rupic i kcer Lana Lourdes
foto Petar Jurica
Petar Jurica
Mirela s Lanom 2007. godine za koju od rođenja govore da je prava kopija svojeg slavnog oca

Goranova i Mirelina romansa dogodila se 2006., kada je Goran potkraj lipnja boravio u Hrvatskoj, a supruga mu se pridružila tek kasnije. U to vrijeme viđen je u nekoliko navrata u društvu svoje školske kolegice s kojom se susretao po šibenskim kafićima, ali tada nitko nije sumnjao da se slavni glumac upustio u ljubavnu aferu. Nakon što je Mirela izjavila da je Lana Lourdes Goranovo dijete, njegova agentica Meredih O'Sullivan je za Gloriju kazala da je to "uvredljiv i odvratan trač koji ne zaslužuje komentar", a on je tek nakon tri tjedna priznao romansu, izjavio da ne zna je li dijete njegovo, ali i da već neko vrijeme Mireli pomaže financijski. Uskoro nakon toga odlučio je sve objasniti, ali se nije ponio nimalo džentlmenski: rekao je da je dijete plod jednonoćne avanture koja mu se dogodila u stanju teškog pijanstva i vremenske razlike.

- Ja ne mogu viđati dijete koje će konstantno biti pumpano protiv mene i moje obitelji. Jednoga dana kad odraste, može slobodno doći k meni na razgovor, a bude li odrasla u pristojno stvorenje, ne vidim razloga da ne budemo u dobrim odnosima – izjavio je tada Goran, a te riječi su posebno povrijedile Mirelu kojoj je glumac direktno rekao da ne planira priznati dijete.

- Ako budemo išli na sud i ako se budemo klali po novinama, ja onda ne želim imati nikakve veze s njom, jel’ me razumiješ? A druga stvar, za par godina, ne znam kad, ako to napravimo mirnim putem, onda ću joj moći posvetiti nekakvu pažnju. A ako to budemo radili na ovakav način, onda apsolutno ne želim imati ništa s tim. Jer mene nitko ne može natjerati da dođem tamo, da se družim s njom i da je vidim – otkrila je njegove riječi tada u velikom intervjuu za Gloriju i dodala kako nikada neće "pumpati" Lanu protiv njega, a vrata između nje, Gorana i njegovih roditelja nikada neće biti zatvorena.

S obzirom na to da joj je postalo jasno kako glumac, koji ju je tada nazivao ucjenjivačicom i sponzorušom, ne planira priznati dijete, pokrenula je sudski postupak radi utvrđivanja očinstva i plaćanja uzdržavanja. U tužbi je jasno dala do znanja da se radilo o romansi koja je trajala neko vrijeme, a ne avanturi za jednu noć, a dodala je ulja na vatru kada je Lanu odlučila krstiti te godine u rujnu. I to na poseban datum – 9. rujna kada je Goran Višnjić slavio svoj 35. rođendan.

Krstenje kceri Mirela Rupic, Lana Rupic
Sibenik 100907
snimio: Petar JURICA
Petar Jurica
Krštenje Lane Lourdes u rujnu 2007. godine - na 35. rođendan njezinog oca

- Željela sam da Lana na taj način ima vezu sa svojim ocem. Emocije koje sam nekoć osjećala za Gorana danas su prošlost i voljela bih da njegov brak opstane. No, ne želim da svoju Lanu doživljava kao, kako je to izjavio za novine, pogrešku. Ona je jedno divno malo biće i put između oca i nje uvijek će biti otvoren – izjavila je tada Mirela za magazin Gloria.

Goran se na kraju nije pojavio na ročištima, a naposljetku je Lanu priznao bez DNK testa te prihvatio plaćanje alimentacije u iznosu od deset tisuća kuna mjesečno.

Mirela Rupic / sudjenje za utvrdjivanje ocinskva / Opcinski sud u Zagrebu 27.11.2007 / foto: Davor Matota
Davor Matota
Mirela na Općinskom sudu u Zagrebu krajem 2007. godine zbog utvrđivanja očinstva

Činilo se da će ta priča, najveći skandal u njegovom životu, tada završiti, osobito jer je Goran još početkom cijele drame izjavio kako je svojoj supruzi priznao nevjeru te da mu je ona sve i oprostila. U očuvanju braka sigurno je pomogao i tek posvojeni sinčić Tin. Ipak, ratna sjekira je otkopana godinu dana kasnije kada je Mirela na YouTubeu odlučila objaviti nimalo lijepe poruke koje joj je ostavljala Ivana nakon što je saznala za dijete. Uz mnoge pogrdne riječi, Ivana joj je poručila da se makne iz njihovih života te da će joj upropastiti život, a Mirela je sve izvadila iz naftalina jer je željela da ljudi vide s čime se sve morala nositi – i to dok je bila u osmom mjesecu trudnoće. Svoj obračun s Ivanom nastavila je s objavama na Facebooku, a onda se 2009., odlučila javno ispričati.

- Mirela Rupić upućuje Ivani Višnjić ili ljudima koji je ovdje poznaju da joj prenesu ispriku, što sam ju nazvala pogrdnim imenom. Bez obzira što je taj moj sramotan stav bio odraz moje težine i tužne gorčine jer je nedavno Goran u novinama nazvao Lanu svojom glupošću, ipak njegova žena nije mi ništa u ovom trenu učinila da ja tako sramotno postupim. Medijima sam stavila točku na i. Goranu i Ivani želim dug i sretan život – napisala je te godine na svojem Facebook profilu. I dok je ona s njima riješila sve nesuglasice i odlučila prestati s istupima u javnost, Goran i dalje nije bio spreman upoznati svoju kćerkicu. Kad se na to odlučio nije poznato, ali Mirelina majka otkrila je kako Lana do ljeta 2010. svojeg oca još nije vidjela.

- Goran dosad nije upoznao svoje dijete i to je njegov izbor. Meni je jedino bitno da su moja kći i unuka sretne, a znam da jesu – izjavila je tada Nevenka Rupić za Gloriju. Godinu nakon Eva i Goran dobili su još jednog sina – zamjenska majka im je rodila sina Viga Lea, a 2013. su posvojili kćerkicu Sofiju Viviene. Navodno je upravo Eva bila zaslužna za to da njihova djeca upoznaju svoju polusestru, a prije dvije godine je otkrila da je Lana postala dio obitelji i te božićne praznike provela je s njima u Los Angelesu gdje glumac živi s obitelji.

- Lana je prelijepa i preslatka curica koju sam imala priliku upoznati. Moja djeca ju vole. – napisala je Višnjićeva supruga tada što je, ponovno, izazvalo veliki interes javnosti s obzirom na to kako se par ponašao na samom početku cijele priče, a osobito nakon što se na sve nadovezala Mirela i pokazala da te dvije obitelji ipak imaju donekle normalan odnos.

- Draga Eva, najprije ću tebi uputiti riječi da bi ovaj svijet bio Raj kada bi u njemu bilo više ljudskih duša poput tvoje, u kojoj živi izvor onog najbitnijeg dijela čovjeka, a to je ljubav. Ti imaš srce k'o nebo, koje je puno bezuvjetnog razumijevanja, mira, iznimne ljudskosti i nadasve srce puno ljubavi prema cijelom svijetu, a tomu smo živi svjedoci Lana i ja - izjavila je Šibenčanka koja danas, nakon godina poniženja i prepucavanja, napokon može biti zadovoljna odnosom koji je Goran unatoč brojnim preprekama i osudama uspio izgraditi s njihovom kćeri Lanom Lourdes.

Linker
16. travanj 2024 11:44