Getty Images for YouTube
stisnulo ih

Beckhamovi stežu remen: Poznati svjetski par našao se u financijskim problemima

Jedan od najpoznatijih parova u Velikoj Britaniji, ali i u svijetu našao se pred financijskim problemima. Iako su tijekom godina zaradili vrtoglave količine novca, trošenje ih je sustiglo pa sada stežu remen.

U dvadeset godina braka Victoria i David Beckham izgradili su carstvo i živjeli u luksuzu kakav si malo tko može priuštiti. Bivša pjevačica zgrnula je novac od svoje pjevačke i dizajnerske karijere, a bivši nogometaš od sportske karijere i zatim od brojnih suradnji koje je ostvarivao. Njihovo bogatstvo se čini se, počelo topiti pa se par našao u problemima. Dizajnerica je morala otpustiti nekoliko radnika, a srezala je i određene troškove.

Kako navode britanski mediji, modna kuća Victoria Beckham bilježi u prošloj godini gubitak od oko 12 milijuna funti, iako je David uložio 25 milijuna funti kako bi podržao firmu. Financijski stručnjaci iz njezine tvrtke ostaju optimistični i za negativne brojke okrivljuju velika ulaganja u dizajn, proizvodnju i marketing na trenutno teškom globalnom tržištu. Ipak, situacija ne izgleda baš optimistično, no kako navode izvori, Victoria se ne namjerava tako lako predati i odustati od svog brenda luksuzne odjeće i modnih dodataka.

PARIS, FRANCE - JUNE 23: Victoria Beckham attends the Dior Homme Menswear Spring/Summer 2019 show as part of Paris Fashion Week on June 23, 2018 in Paris, France.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images

Otkako je osnovala modnu kuću prije deset godina, Victorijin brend u minusu je za 34,7 milijuna funti, a nekoliko puta ju je izvlačio suprug svojim uplatama. Novac je na zajednički račun prošlih godina dolazio i zbog njegovih autorskih prava na fotografijama, no i njegov posao DB Ventures također trpi gubitke.

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 17:  (L-R) Victoria and David Beckham attend the Victoria Beckham x YouTube Fashion & Beauty After Party at London Fashion Week hosted by Derek Blasberg and David Beckham, at Marks Club on February 17, 2019 in London, England. (Photo by Victor Boyko/Getty Images for YouTube)
Getty Images for YouTube

Zbog financijskih nevolja i lošeg poslovanja trgovine u Londonu, bivša Spice djevojka otpustila je nekoliko radnika, između ostalog i svog vozača pa se sada vozi sama ili zove taksi. Također, izvori navode kako je prestala kupovati i naručivati dostavu skupocjenih biljaka i cvijeća za svoj ured.

Linker
25. travanj 2024 00:34