CROPIX
utjeha u vjeri

Bijeg od najtežeg perioda života: Dubravka i Tony Cetinski mir potražili daleko od Hrvatske

Proteklih godinu dana pjevač Tony Cetinski (49) prolazi kroz najteži životni period, koji je ovih dana kulminirao dodatno nakon što je protiv njega podignuta optužnica zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom u studenom 2017. godine u Rovinju. Mir je sa suprugom Dubravkom (34) sada odlučio pronaći u Jeruzalemu, daleko od rodnog Rovinja u kojem su 2017. započeli novi život daleko od zagrebačke vreve i  vjerovali  da je za njih počelo novo, ljepše razdoblje, no onda se dogodila tragedija koja će mu zauvijek obilježiti život.

Samo tjedan dana nakon podignute optužnice Tony je sa suprugom Dubravkom odlučio mir potražiti na vrlo simboličnom putovanju – u Jeruzalem gdje danas slave svoju petu godišnjicu braka, a da zajedno u najtežim trenucima snagu crpe u vjeri dokazuje i citat iz Novog zavjeta koji su objavili na društvenim mrežama:

‘Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. Ljubav nikad ne prestaje. Prorokovanja? Uminut će. Jezici? Umuknut će. Spoznanje? Uminut će’.

Par je zavjete izmijenio u Viktorijanskoj kapelici u Las Vegasu 18.siječnja 2014.godine, a počasni gosti na svadbi bili su im dvojnici Elvisa Presleya i Marilyn Monroe. Po povratku su uslijedila još dva svadbena slavlja; onaj u Dubravkinim rodnim Vinkovcima te u zagrebačkom restoranu Plaza.

Iako mu je treći brak donio sreću, zajedno prolaze kroz sva turbulentna razdoblja koja su ih zadesila, a upravo Tony rado naglašava kako mu je supruga najveća podrška i osoba koja unosi mir u njegov život koji mu je u ovim trenucima na prvome mjestu. 'Supruga je moje svjetlo, cijelo vrijeme je uz mene. Ona je nešto što mi je sam Bog poslao', rekao nam je Tony nakon nesreće.

facebook
Dubravka i Tony Cetinski u Jeruzalemu

Naime, prema izvješću pulskog Općinskog državnog odvjetništva, Cetinskom se na teret stavlja da je protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama upravljao osobnim vozilom marke Mercedes pulskih oznaka kolnikom Puste ulice u Rovinju te vozilom ušao u oštar zavoj u lijevo bez da se prethodno uvjerio može li tu radnju poduzeti na siguran način po druge sudionike u prometu, kao ni da brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste. U optužnici stoji i da nije obratio pažnju na Ibrahima Kevljanina (62) koji je ležao na kolniku Puste ulice, već da je vozilom prešao iznad njegova tijela. Narušenog zdravlja uslijed srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju, Kevljanin je na leđima ležao na kolniku te je od posljedica prometne nesreće smrtno stradao na mjestu događaja.

Zagreb, 211217.
Lisinski.
Generalna proba humanitarnog koncerta Moja uciteljica zove se nada.
Tony Cetinski.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / CROPIX CROPIX

Tony pak smatra da se situacija opisana u optužnici znatno razlikuje od stvarne situacije, ali ističe da ako se u daljnjem postupku dokaže bilo kakva krivnja s njegove strane, za svoje je eventualne pogreške spreman odgovarati. Prema odredbama Kaznenog zakona, u slučaju da mu se pravomoćnom presudom dokaže krivnja, prijeti mu od jedne do osam godina zatvora. 'Prvenstveno mi je teško da se dogodila takva bizarna nesreća u kojoj nisam čovjeku mogao pomoći', rekao nam je Tony nedavno.

Linker
18. travanj 2024 08:37