Getty Images
pronašli je u stanu

Bila je jedna od prvih Bond djevojaka: Preminula Claudine Auger

Francuska glumica zapamćena je kao jedna od prvih Bondovih djevojaka, a osim glumačke karijere, iza sebe ima i naslov prve pratilje Miss svijeta 1958. godine.

Tužnu vijest objavila je agencija "The Time Art". Francuska glumica Claudine Auger preminula je u 78. godini života u svom domu u Parizu prošlog četvrtka. Točan uzrok smrti još nije poznat.

Claudine je bila prva francuska Bond djevojka i najpoznatija je po toj ulozi. U filmu o James Bondu iz 1956. godine 'Thunderball' utjelovila je lik Dominique Derval Domino uz Seana Conneryja, a snimila je i filmove poput "Salt On Our Skin", "Secret Places" i "The Cats". Posljednji film snimila je 1997. godine - francuski naslov "The Red and The Black" gdje je glumila Madame de Fervaques.

CANNES, FRANCE - MAY 13: Claudine Auger attends the
Getty Images

Rođena je u Parizu i karijeru je započela kao mod pa se 1958. godine natjecala i osvojila titulu prve pratilje kao Miss Svijeta. Uz karijeru modela išla je na satove glume, a uloga Bond djevojke bila je njezina ulaznica u filmsku industriju. Bio je to četvrti po redu film o agentu 007, a nakon njega ostvarila je brojne uloge u francuskim filmovima.

Sa samo 18 godina Claudine se udala za 43-godišnjeg redatelja Pierra Gaspard-Huita te su u 60-im godinama pojavila u nekoliko njegovih filmova. Nakon što su se razveli, u 80-ima udala se za britanskog poduzetnika Petera Brenda koji je preminuo 2008. godine i s kojim je postala majka kćeri Jessice Claudine Brent.

A scene from the James Bond film 'Thunderball' with Sean Connery, Claudine Auger and Adolfo Celi.   (Photo by MacGregor/Getty Images)
Getty Images

1965:  Sean Connery and Claudine Auger, stars of the film 'Thunderball', sharing a joke at a press conference in Paris.  (Photo by Keystone/Getty Images)
Getty Images

French actress Claudine Auger, London, UK, 22nd April 1968. (Photo by Dove/Daily Express/Getty Images)
Getty Images

Linker
12. travanj 2024 02:22