noć za pamćenje

Bili smo u restoranu nakon dočeka u Livnu: Davorka Dalić bila je najglasnija uz pjevače

Izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatka Dalića, nakon osvojene srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji u njegovom rodnom Livnu dočekalo je najmanje 40 tisuća ljudi, a prema nekim procjenama na stadionu i oko njega bilo ih je čak oko 80 tisuća

'Nisam zaboravio otkud sam krenuo i gdje sam počeo, a moju karijeru sam počeo tu u Troglavu prije jako puno godina. Evo simbolike, nakon 35 godina se vraćam kao drugi u svijetu. Znam s koliko ste emocija, strepnje navijali za Vatrene, hvala svima u Hrvatskoj, u BiH, u svijetu. Možda nismo svjetski prvaci, ali vi znate da su dečki dali sve od sebe i da su oni svojom igrom i hrabrošću osvojili vaša srca. Ja sam jedan od vas, a vi ste moja snaga", rekao je Zlatko Dalić kojeg su s oduševljenjem dočekala njegova majka Kata i otac Ivan koji ga nisu vidjeli otkako je otišao na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Svaki put kad se najavi da stiže doma majka mu priprema sarmu, a tako je bilo i ovoga puta.

Docek Zlatko Dalic 
Livno 
Fotograf Matej Dokic 240718
Matej Dokić
Docek Zlatko Dalic 
Livno 
Fotograf Matej Dokić 240718
Matej Dokić

'Mama zna što najviše volim', rekao je razdragani izbornik kojeg je FIFA nominirala za najboljeg trenera prvenstva. Na svečanosti u njegovom rodnom gradu u Bosni i Hercegovini pored Dalića publici se obratio i bivši izbornik reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević, a nastupili su Miroslav Škoro, Marko Perković Thomson, Mate Bulić, grupa Dalmatino, Alen Nižetić, Dražen Zečić i Jole.

Na pozornicu je ponesen emocijama izašao i njegov ponosni tata Ivan koji kaže da im je sin Zlatko nedostajao u ovom razdoblju jer su naviknuti da ih sin posjećuje svakih 15 dana, ali sada ga nije bilo i duže vremena. 'Kad javi dolazim sutra, mamu mu odmah priprema sarmu. Sarma je njemu glavna hrana. To najviše voli', dodao je. Dalićevi roditelji, Ivan (87) i Kata (86), sestra Mladenka i brat Miran bili su najponosniji na njegovom dočeku, a uz izbornika osmijeh s lica nije skidala njegova suprugu Davorku koja je također iz Livna. Nju je upoznao prije 25 godina u srednjoj školi, a ona je bila u društvu njegovog 20-godišnji sin Bruno.

Slavlje se nastavilo u restoranu Bacchus

Nakon velikog slavlja koje su Livnjaci priredili Zlatku Daliću na dupkom punom stadionu Zgona gdje je započeo nogometnu karijeru, članovi moto kluba Vukovi popratili su izbornika hrvatske nogometne reprezentacije do restorana Bacchus. Išli su pješice i na putu koji se obično prijeđe u desetak minuta, potrošili su skoro sat jer su usput morali zastajkivati da bi najslavniji Livnjak podijelio autograme i fotografirao se s obožavateljima. Fešta u restoranu počela je iza 23 sata i trajala je do sitnih sati.

Osim izbornikove supruge Davorke i sina Brune u restoranu se se okupili i trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević, pjevači Mate Bulić i Joško Čagalj Jole, čestitati je došao i legendarni košarkaš Franjo Arapović, a Zlaku Daliću tri pjesme otpjevale su Dream Team Babe iz Ljubuškog. Na dar je dobio i soparnik iz Omiša.

Docek Zlatko Dalic 
Mate Bulic, Davorka Dalic i Bruno Dalic 
Livno 
Fotograf Matej Dokic 240718
Matej Dokić
Mate Bulić, Davorka Dalić i Bruno Dalić
doček dalić livno
Matej Dokić
Matej Dokić
Davorka Dalić, Zlatko Dalić, Mate Bulić, Jole
Docek Zlatko Dalic 
Livno 
Fotograf Matej Dokić 240718
Matej Dokić
Docek Zlatko Dalic 
Miroslav Ciro Blazevic i Zaltko Dalic 
Livno 
Fotograf Matej Dokic 240718
Matej Dokić
Miroslav Ćiro Blažević i Zlatko Dalić

Pjevača iz Splita je pratila supruga Ana Čagalj koja je svoju lepršavu ljetnu haljinu kombinirala sa skupocjenim modnim detaljem- torbicom Louis Vuitton.

Matej Dokić
SAna i Joško Čagalj

Linker
18. travanj 2024 01:30