Profimedia, Pacific coast news
SA SAMO 27 GODINA

Bivša tinejdžerska zvijezda o putu prema dolje: 'Sve sam izgubila, uništila sam si život'

Posljednjih pet godina provela je daleko od holivudskih setova i reflektora nakon što je doživjela poprilično javan živčani slom. Amanda Bynes bila je glumica u usponu koja je svoju karijeru započela sa samo sedam godina da bi dvadeset godina kasnije potpuno izgubila kontrolu nad svojim životom. Danas, kada je sve to iza nje, je spremno progovorila i otkrila kako ju je droga odvela ravno do dna.

- Počela sam s marihuanom kada sam imala 16 godina. Iako su svi mislili da sam "dobra djevojka", to mi je bio porok, ali u to vrijeme jedini. Tada nisam izlazila i nisam radila budalu od sebe… još – izjavila je Amanda koja je kasnije počela uzimati ecstasy, a postala je ovisna i o Adderallu, čarobnoj piluli koja se često prepisuje onima s poremećajem pažnje, a ona ju je poželjela nakon što je u jednom magazinu pročitala da je to tableta za mršavljenje.

Nakon godina življenja u ovisnosti o drogama, krenuo je njezin siguran put prema slomu.

- Meni je miješanje marihuane s drugim drogama i alkoholom stvarno uništilo mozak. Postala sam potpuno drugačija osoba. Zapravo sam draga i nikada ne bih rekla ili napravila stvari koje jesam i povrijedila ljude koje volim. Mislila sam da mi te stvari ne mogu naškoditi, ali treba pripaziti jer zbog toga mogu biti još opasnije. Treba biti jako oprezan jer možete izgubiti sve i uništiti si cijeli život, baš kao što sam to ja učinila - izjavila je Amanda koja je postala prepoznatljivo lice vrlo rano. Najprije je glumila u showu "All That", a nakon toga je dobila svoj vlastiti – "The Amanda Show". S 15 godina snimila je film "Big Fat Liar" i nakon toga nastavila nizati uloge u projektima kao što su "What a Girl Wants" i "She's the Man".

Actress Amanda Bynes waves at fans after receiving Favorite TV Actress
at Nickelodeon's 15th annual Kids' Choice Awards in Santa Monica,
California on April 20, 2002. REUTERS/Adrees Latif

AL/SV - RP3DRIBHYGAA
REUTERS
2002. godine na dodjeli Kids Choice Awards

Actors Frankie Muniz (L) and Amanda Bynes, cast members in the motion
picture comedy
REUTERS
Glumac Frankie Muniz i Amanda Bynes, zvijezde filma "Big Fat Liar", 2002. godine

Actress Amanda Bynes arrives at the 14th annual Critics' Choice awards in Santa Monica, California January 8, 2009.     REUTERS/Hector Mata (UNITED STATES) - GM1E5190R8R01
REUTERS
Na dodjeli nagrada Critics Shoice 2009. godine

Da sve kreće nizbrdo postalo je jasno 2010. godine na setu filma "Hall Pass". U to vrijeme Amanda nije mogla bez Adderalla pa bi prije snimanja uzela više tableta. Zbog njih se nije mogla fokusirati, nije mogla zapamtiti tekst, a istovremeno ne bi mogla podnijeti svoj lik na ekranu i cijelo vrijeme je razmišljala kako loše izgleda. Zbog svega je napustila projekt, a kasnije se pričalo kako je zbog svog ponašanja dobila otkaz, što ona sada demantira. Od tog trenutka postajalo je sve gore. Nekoliko mjeseci nakon što je otišla sa seta bez objašnjena, Amanda je, nakon što je pogledala svoj film "Easy A", odlučila da više neće glumiti jer je mislila da izgleda i glumi užasno.

Nakon umirovljenja, našla se u najgoroj situaciji jer se osjećala kao da nema nikakve svrhe u životu.

- Radila sam cijeli život i odjednom nisam radila ništa. Imala sam previše slobodnog vremena i cijele dane sam bila nadrogirana - otkrila je i dodala kako se počela izolirati i družiti s krivim ljudima. To razdoblje sada naziva tužnim i mračnim, a obilježili su ga brojni tweetovi o kojima joj je i danas teško razgovarati. Alarmantne i bolne poruke koje je tada pisala o drugim poznatim osobama, ali i članovima svoje obitelji, danas su joj najteži trenuci iz prošlosti koje bi željela zaboraviti.

Actress Amanda Bynes arrives for a court hearing at Manhattan Criminal Court in New York, in this file photo from July 9, 2013. Bynes was arrested over the weekend on a misdemeanor charge of driving under the influence of drugs in Los Angeles, the California Highway Patrol said September 29, 2014.  REUTERS/Lucas Jackson/Files  (UNITED STATES - Tags: CRIME LAW ENTERTAINMENT DRUGS SOCIETY) - TM3EA9T1DIM01
REUTERS
2013. je uhićena zbog vožnje pod utjecajem droga, zbog čega je završila na sudu

- Stvarno mi je žao zbog svega što sam rekla. Sve što sam u životu postigla, uspjela sam uništiti na Twitteru. Ali nije to krivnja Twittera, ona je u potpunosti moja - izjavila je Amanda koja već četiri godine nije ovisna ni o čemu, a tu su ključnu ulogu odigrali njezini roditelji koji su joj bili najveća podrška, ali i popunjavanje praznine koju je gluma ostavila - i okretanje modnom dizajnu. Ipak, Amanda je potvrdila da je spremna vratiti se svojoj prvoj ljubavi i da želi isprobati sve što se nudi u svijetu glume.

Linker
21. travanj 2024 14:43