Darko Mihalić
Zimsko jutro iz snova

Blagdanska idila Mirjane Mikulec u njezinom domu

S dizajnericom interijera popričali smo o njezinoj velikoj ljubavi prema mirisnim svijećama

S dizajnericom interijera popričali smo o njezinoj velikoj ljubavi prema mirisnim svijećama

Poznata dizajnerica interijera Mirjana Mikulec ove je godine odabrala nježne, pastelne nijanse za uređenje svog doma u blagdanskom stilu.

Darko Mihalić

Uz nježno plavu sofu i čupavi bež tepih savršeno se uklopio bor s lažnim snijegom, veliki hit Božića 2017., koji je Mirjana ukrasila bijelim i bež kuglama te toplim, žutim žaruljicama.

Ispod bora ističe se simpatičan ukras kućice sa snježnim krovom, dok se kroz cijelu dnevnu sobu protežu decentni detalji i simpatični zimski likovi.

Mirjana u domu s kćerkicom Mijom

Darko Mihalić

Blagdanskim doživljajem inspirirane su i nove mirisne svijeće pod nazivom "Zimsko jutro", koje su ujedno i dio mirisne priče na koju je Mirjana jako ponosna.

Popričali smo sa simpatičnom dizajnericom o njezinoj velikoj ljubavi prema izradi mirisnih svijeća koje su naišle na brojne pohvale te doznali kada ih pali i koji su joj mirisi najdraži.

Kako ste se zapravo odlučili baviti izradom svijeća?

Mirisne svijeće stvaraju posebnu atmosferu u domu koju je teško usporediti s ičim drugim. Kako su miris i atmosfera sastavni dijelovi svakog interijera, željela sam osmisliti svoju liniju koja bi bila svojevrsni pečat ili točka na i raznim stilovima uređenja prostora.

Darko Mihalić

Hrvati su odlično prihvatili vaše proizvode, koji su mirisi vama osobno najdraži?

Sve moje svijeće su mi drage, svaka je posebna i nastojala sam da svakom dočarati određen ugođaj ili je učiniti prigodnom za neko doba godine pa ih tako palim ovisno o dobu dana i godine. Pamuk i Bukle su mi favoriti za ljeto, Baršun i Damast su mi najdraži tijekom hladnijih mjeseci, a posljednjih dana mi u domu gotovo neprestano gori nova svijeća Zimsko jutro.

Kako birate nazive za svoje svijeće? Što vas inspirira?

Prvu seriju nazvala sam prema tkaninama. Baš kao i materijali u domu, svijeće su te koje interijeru daju jednu posebnu notu. Vosak se nalazi unutar limenke koja asocira na kanticu boje. Tako sam na neki način zaokružila moju priču dizajnerske svijeće. Za ekskluzivniju liniju, Sferu mirisa, inspiraciju sam pronašla također u materijalima, ali onima koje pronalazimo u prirodi, pa tako prva nosi naziv Kamen. Posljednju, limitiraju svijeću nazvala sam prigodno Zimsko jutro. Imala sam u glavi viziju jednog tipičnog jutra tijekom hladnih mjeseci kada se probudite s pogledom na potpunu bjelinu iz topline vlastita doma i željela taj osjećaj dočarati mirisom.

Darko Mihalić
Kakav je vaš odnos sa svijećama? Kada najradije uživate u njima?

Osobno zaista volim svijeće i palim ih u raznim prigodama. Kada dođem kući nakon napornog dana, kada čitam kakvu knjigu ili uživam u obiteljskim trenucima, kada se družim s prijateljima ili pak u ovo božićno vrijeme...negdje sam naišla na podatak da su Danci pravi rekorderi po paljenju svijeća s čak šest kila potrošenog voska u prosjeku, mislim da nisam daleko od toga!

Kao vrsni stručnjak za dom, ali i svijeće, što bi savjetovali našim čitateljima - gdje je najbolje držati mirisne svijeće?

Mislim da su dobrodošao detalj u svakoj prostoriji u kojoj se družimo ili opuštamo, osobito u spavaćoj sobi ili dnevnom boravku. Osobno ih najčešće smjestim na stolić ili policu, tako da su nadohvat ruke, ali ipak na sigurnom mjestu.

Press Foto

Linker
27. travanj 2024 06:02