HRT
JOŠ JEDAN GUBITAK

Blaženka Leib o odlasku s HRT-a: 'Vjerujem da ću se snaći kao i mnogi koji su otišli'

Nakon gotovo 30 godina suradnje, Blaženka Leib odlazi s HRT-a, što je i potvrdila za portal Gloria.hr.

Hrvatska radiotelevizija posljednjih mjeseci ostaje bez novinara koji su godinama radili na javnom servisu i postali njegova prepoznatljiva lica. Jedno od posljednjih imena koje odlazi s Prisavlja je Blaženka Leib, voditeljica i urednica (46) koja je na HTV-u bila od 1989. godine kao vanjski suradnik.

- Već dva mjeseca ne radim tamo. Posvetila sam se edukaciji u novim područjima i vjerujem da ću se snaći kao i mnogi kolege koji su otišli, a na HRT-u su naučili raditi - kazala nam je Blaženka Leib gledateljima najpoznatija kao voditeljica, ali i scenaristica te urednica emisije "Dobro jutro, Hrvatska", u kojoj je bila od nastanka redakcije 1992. pa sve do 2013. kada je prešla u emisiju "Društvena mreža". Vodila je i popularne "Nedjeljno popodne" i "Ljetna slagalica", a posljednji angažman na HTV-u joj je bio istraživačko-novinarski rad za emisiju "Kod nas doma".

Zagreb, 080610.

Voditeljica Blazenka Leib.

Foto: Zeljko Grgic / CROPIX
Željko Grgić / Hanza Media

Blaženka Leib je jedna u nizu poznatih lica koja su napustila Hrvatsku radioteleviziju nakon što je potvrđeno da nakon 22 godine odlazi Siniša Kovačić, a nakon 13 godina otišla je i voditeljica Jelena Pajić.

Linker
22. travanj 2024 22:57