Promo
Lijepa i praktična

Bojana Gregorić Vejzović otkriva što kuha na godišnjem, ali i zašto nema mira

Za glumicu Bojanu Gregorić Vejzović godišnji je odmor u obiteljskoj kući na Pelješcu počeo tek nakon 10. kolovoza, kada je na 68. Dubrovačkim ljetnim igrama prikazana posljednja od ukupno šest izvedenih predstava Gospoda Glembajevi Miroslava Krleže. Bojana je tumačila lik sestre Angelice, a kritikama je prezadovoljna: 'Sve su predstave bile rasprodane, a kritike su više nego dobre. Nadam se da će nas Dubrovnik ugostiti i iduće godine', rekla je za portal Gloria.hr i otkrila kako provodi dane razbibrige.

U obiteljskoj kući na poluotoku Pelješcu obitelj Gregorić-Vejzović napokon je bezbrižna i u punom sastavu – supružnici Bojana i Enes uživaju sa svoje dvoje djece, 11-godišnjim sinom Raulom te sedmogodišnjom kćerkicom Zoe. ‘Uživamo, iako vrlo aktivno. S djecom na moru nikad niste mirni. Puno vremena provodilo na plaži, plivamo, vozimo bicikle, a svaki dan i mnogo šećemo. U kući smo najviše dva sata i to kad su najveće vrućine’, otkrila nam je 45-godišnja glumica čiju liniju u kupaćem kostimu hvale mediji diljem Lijepe Naše.

Instagram
Instagram

‘Za moju vitku liniju zaslužni su geni, iako nakon 40. godine gravitacija radi svoje pa treba više vježbati. Tu sam kampanjac, u teretanu odlazim samo kad zagusti, prije ljeta. No, nekako razmišljam da ću ove godine ipak krenuti već najesen, ne samo zbog izgleda, već i zbog zdravlja’, govori svestrana glumica koja se nije zarazila trčanjem, poput mnogih njenih kolegica i prijateljica. ‘Ne volim trčati, a dio krivice što ne trčim leži i u tome što vučem neke stare povrede još iz vremena kad sam igrala balet pa mislim da to ne bi bilo dobro za mene. No, divim se svojim prijateljicama koje ustrajno trče’, otkriva.

Instagram

Instagram

Život uz supruga i dvoje djece zahtijeva, dakako, i disciplinu kada je prehrana u pitanju. ‘Otkad imam djecu, puno više pozornosti pridajem prehrani. Dok sam bila mlađa o tome nisam vodila toliko računa. Jedem sve, ali pomalo, trudim se da imamo obroke u isto vrijeme. Na moru se oko kuhanja izmjenjujemo suprug i ja, često napravimo neko jelo poput punjenih paprika koje se mogu jesti i sutradan’, kaže mama koja ne krije koliko je majčinstvo ispunjava.

Proljetos su ona i suprug glumili u istoj predstavi 'Nevidljivi' Tene Štivičić i to je, naglašava, zahtijevalo dobru organizaciju kod kuće. ‘Nakon dugo vremena radili smo na istom projektu i morali smo biti savršeno posloženi da bi kod kuće sve funkcioniralo. Trudili smo se da ne izbivamo iz kuće stalno u isto vrijeme, našli smo neki balans’, rekla je.

Bojana Gregorić Vejzović i suprug

No, Bojana neće dugo odmarati. Već je najavila tri predstave koje će pripremati od jeseni – jednu za matično zagrebačko kazalište Gavella, dvije izvan kazališta. ‘Bit će to kazališne poslastice o kojima ću sve otkriti najesen’, rekla je Bojana.

Instagram
Bojana Gregorić Vejzović kao sestra Agelika u predtavi 'Gospoda Glembajevi'

Linker
19. travanj 2024 00:39