Profimedia, Film Stills
U 69. godini života

Borila se s psihičkim bolestima i otišla tiho: Preminula 'Supermanova ljubav', glumica Margot Kidder

U mladosti je imala živahan ljubavni život i popularnost, ali borba s mentalnim stanjem potpuno ju je upropastila.

Margot Kidder, najpoznatija po ulozi Lois Lane u filmu 'Superman: The Movie' iz 1978. godine, preminula je u svom domu u 69. godini života.

Uzrok smrti još je nepoznat, a zna se da je preminula u svom domu u Montani, piše People.

Glumica je karijeru započela 1960. godine te dobivala manje uloge sve dok je producenti nisu odlučili angažirati za ulogu prekrasne novinarke Lois Lane, velike ljubavi slavnog superjunaka.

Christopher Reeve & Margot Kidder
in Superman II (1980) 
2
*Filmstill - Editorial Use Only*, Image: 163924532, License: Rights-managed, Restrictions: *Filmstill - Editorial Use Only*, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Film Stills
Profimedia, Film Stills

Tom ulogom oduševila je ljubitelje stripova, posebno muškarce, a njezina je karijera krenula uzlaznom putanjom pa je dobila uloge u filmovima The Amityville Horror (1979) i Heartaches (1981).

Usprkos uspjehu, bila je psihički nestabilna, a zbog mentalne bolesti s kojom se godinama borila, svojevremeno je završila kao beskućnik.

Bila je depresivna i patila zbog neočekivanih promjena raspoloženja, a jednom je čak i uhapšena zbog remećenja reda i mira. Naime, bila je uvjerena da ju prati grupa ljudi pa je reagirala ponašanjem koje je zabrinulo prolaznike.

Margot Kidder6964.JPG.1990 FILE PHOTO.New York, NY.Margot Kidder., Image: 146773547, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Newscom
Profimedia, Newscom

Psihijatar kojem je jedno vrijeme odlazila medijima je otkrio da nije htjela uzimati lijekove koje joj je prepisao, zbog čega je bila sve nestabilnija.

Margot je bila aktivist za ljudska prava, a u mladosti je imala buran ljubavni život. Za glumca Johna Hearda bila je udana samo 6 dana, hodala je s kanadskim premijerom Pierreom Trudeauom, komičarom Richardom Pryorom, i s nekoliko režisera. U braku s piscem Thomasom McGuaneom dobila je kćerku, koja je njezino jedino dijete, a sveukupno je imala tri supruga te se od svih rastala.

Actress Margot Kidder arrives at Notre-Dame Basillica in Montreal, Oct. 3, 2000, to attend a state funeral for Pierre Trudeau.
Profimedia, Press Association

Linker
25. travanj 2024 17:06