Branko Uvodić, televizijski voditelj
 Krasnodar Peršun
Bolna odluka

Branko Uvodić zavapio: 'Najviše mi je žao što nakon 46 godina moram otići podvijena repa'

Zaštitno lice emisije "Lijepom našom", koji je tu emisiju radio pune 26 godine, odlazi u mirovinu. S navršenih 65 godina 2019. je stekao uvjete za redovnu starosnu mirovinu. Ipak, boli ga što je odluku dobio putem elektroničke pošte, odnosno što ga nitko od nadređenih barem nije nazvao, a odlazi sa stilom - do zadnjeg sata će raditi ono što najviše voli.

"Miran sam i čist prvo pred Bogom, sobom pa i drugima, no pogodi to čovjeka jer do danas me nitko nije nazvao. Žalosno je da nakon 46 godina moraš otići podvijena repa, no jednom se mora otići u mirovinu. Opet, mnogi su radili dok ih je služila pamet, ali evo, radit ću do zadnjeg dana, danas i sutra sam na Omiškom festivalu klapa. Najvažnije mi je da imam potporu djelatnika i obitelji, mnogi mi se javljaju koji su zgranuti i osupnuti", rekao nam je Branko Uvodić, legendarni HTV-ov voditelj emisije "Lijepom našom".

Također, naglašava da je najviše patila njegova obitelj koja se zbog njegove posvećenosti poslu mnogo puta i u mnogočemu žrtvovala.

ARHIVSKA FOTOGRAFIJA
Zadar, 1989
Izbor za pjesmu Eurovizije. Voditelji Ana Brbora i Branko Uvodic.
Foto: Josip Bistrovic / CROPIX
CROPIX
Izbor za pjesmu Eurovizije, voditelji Ana Brbora i Branko Uvodić

"Lijepom našom" je najdugovječniji serijal, nigdje na ovim prostorima, ni u zemljama bivše Jugoslavije, pa čak ni u Europi, neka emisija nije uspjela opstati punih 26 godina u TV eteru. Mi smo dvije godine unaprijed mogli dogovoriti snimanje, naime toliki je interes gradova i općina koje nas žele ugostiti", dodaje nam preko telefona.

Objašnjenja za informiranje o prekidu angažmana i odlasku u mirovinu preko e-maila nema, ali kaže već je to naglasio jednom za Slobodnu Dalmaciju koja je njegovu poruku istaknula u naslovu: 'Takvi smo mi Hrvati. Sve će ti oprostiti, ali uspjeh neće!'.

Krasnodar Peršun
Emisija 'Lijepom našom' obilježila je 26 godina emitiranja.

Za pamćenje

Popularni voditelj nedavno je za Gloriju ispričao anegdote koje je skupljao tijekom godina.

"Vodio sam emisiju pod infuzijom, pa dvije ili tri emisije sa slomljenim ramenom, u Nedelišću sam pao na izlazu s pozornice… Bilo je svega, ali nas očito dragi Bog čuva i voli." istaknuo je.


Plan za budućnost

"Nikoga neću osuđivati, imam potporu puno ljudi i familije koja je najviše patila zbog mojih putovanja. Treba to sve organizirati, putovati s 55 stalnih članova, a preko 250 izvođača se pojavilo na pozornici.", rekao je i naglasio da nije iskoristio svoj puni godišnji odmor. Stoga će slobodno vrijeme koje ga čeka iskoristiti za obitelj i njegove unuke.

Dubrovnik, 190516.
U sportskoj dvorani u Gospinom polju veceras je odrzano javno snimanje dvije emisije glazbeno-scenskog spektakla Hrvatske  radiotelevizije Lijepom Nasom.
Na fotografiji: Branko Uvodic
Foto: / CROPIX
Niksa Duper / Hanza media
Popularna emisija često se snimala u sportskim dvoranama, a karte su bile rasprodane u jednom danu.

"Oni mi najviše nedostaju jer žive u Rijeci. Tu je moja prvorođena unuka, moja kraljica, šestogodišnja Laura, i moj David kojeg zovemo Dado, isti deda… Ta ljubav se ne da opisati." zaključio je na kraju Uvodić.

Čitajte i:

Branko Uvodić otkriva nam sve o nezgodama na snimanju i zašto mu je 1987. bila najsretnija u životu

Voditeljica oštro o mjerama Vlade: 'Kad je prihod nula i davanja moraju biti nula!'

Željka Fattorini još uvijek nosi 'slonića': Doris Pinčić jedna njezina rečenica donijela je ogromni pritisak

Karmela Vukov-Colić: 'Danas, godinu dana od odlaska s HRT-a, i stres i lijekovi su prošlost'

Linker
23. travanj 2024 14:54