Profimedia, Mega Agency
IMA LI SEKSA U GRADU

Candace Bushnell: Stvorila je Carrie Bradshaw, a sada piše o seksu u zlatnim godinama

Novinarka i spisateljica, najpoznatija po svojem alter egu utjelovljenom u liku Carrie Bradshaw, nakon propalog braka napisala je roman, prodala prava za novu seriju i shvatila da i u zlatnim godinama u krevetu može biti - uzbudljivo.

Ima li još uvijek seksa u gradu? To će nam otkriti nova serija, u originalu “Is There Still Sex in the City?”, koju ćemo uskoro gledati, možda jednako tako posvećeno kao nekad “Seks i grad”. Tome se zasigurno nadaju producenti - studio Paramount - koji su prava na novu knjigu Candace Bushnell (60), poznatije po svojem alter egu Carrie Bradshaw iz “Seksa i grada”, platili gotovo dvadeset milijuna dolara. Snimanje nove serije počet će potkraj godine.

Candace je na ekranizacijama svoje kolumne iz tjednika The New York Observer te romanima koje je potom napisala zaradila do sada više od dvadeset milijuna dolara. Sad je s novom knjigom svoje bogatstvo gotovo udvostručila. Kao što znamo iz “Seksa i grada”, serije koja je sociološki analizirala i obilježila život urbanih žena krajem starog i početkom novog stoljeća, nekad je seksa u gradu, u New Yorku, bilo nezamislivo puno, u svakoj epizodi, i u svim kvartovima. Cure su se provodile u štiklama Manolo Blahnik ili Jimmy Choo, pile Cosmopolitan i bile vjerne jedna drugoj i svojem gradu.

382260 05: (L-R) Kristin Davis, Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall and Cynthia Nixon star in the comedy series
Getty Images
Autorica se proslavila knjigom novinskih kolumna ‘Seks i grad’ prema kojoj su snimljeni kultna serija i filmovi

Nova Candaceina knjiga propituje što je sa seksom u njezinim današnjim godinama, kad je ponovno single, a i dalje seksi, puna života. Knjiga još nije tiskana, u knjižare stiže tek početkom kolovoza, no već je postala hot, kao nekad Carrie, Samantha, Charlotte ili Miranda. Nova serija po novoj knjizi neće biti puko podgrijavanje, kao one sladunjave limunade, filmovi “Seks i grad” I i II. Upoznat ćemo nove junakinje. Zovu se Queenie, Tilda Tia, Sassy i Marilyn. Navodno Hollywood već trese groznica, otvaraju se kladionice: tko će biti Queenie, a tko seksi Marilyn? Tko će biti nova Candace, kakve će biti njezine najbolje prijateljice? Candace je svoju novu knjigu željela nazvati “Ludilo srednjih godina”, no izgubiti s naslovom svaku konotaciju s onim što ju je proslavilo doista bi bilo - ludilo.

Naslov je, dakako promijenjen. A koliko se Candace (ili Carrie, za zaljubljenice u “Seks i grad”) promijenila u posljednjih dvadeset godina, otkako je snimljena prva sezona serije? Gotovo nimalo. Jednako je vitka te i dalje kupuje konfekcijski broj 34, jednako je duhovita, zabavna i dotjerana. Živi u New Yorku na Upper East Sideu, ali sada u svojem stanu. Ima i kuću na obali, u Sag Harboru na Long Islandu, gdje boravi često jer se i češće odmara nego nekad. A i njezine dvije divovske pudlice više vole život s vrtom. Kad je u gradu, Candace Bushnell ovako opisuje svoj život: - Ako moj dečko nije na putu, uglavnom se nalazimo negdje u pet popodne i idemo na večeru. Otprilike pet puta tjedno izlazimo. Idemo na filmske premijere, predstave ili na neki party, uglavnom prigode koje zahtijevaju da se potrudimo, budemo dotjerani... Kad sam u svojoj kući na obali, najčešće nosim široke hlače i majice. U gradu, gdje svi puno više razmišljaju o svom izgledu, tu i dalje za mene postoji moda! No to me veseli, divno je za promjenu - objašnjava žena koja je kao i njezin alter ego, kad bi dobila honorar za svoju kolumnu, najprije odjurila kupiti nove cipele jer dušu vesele više od punog hladnjaka.

Iako piše do jutra, Candace ima radni stol uz koji stoji. Pored njega stoji i mali trampolin - kad joj stajanje postane monotono, onda skače i razmišlja o svojim likovima. Hrana joj ni ne padne na pamet do četiri popodne. Kad ne skače i ne radi, vježba jogu ili šeće brzim hodom, dugo, sa svojim kraljevskim pudlicama. U jednom intervjuu je objasnila da joj se u pedesetima dogodilo toliko toga da je nužno morala započeti neku vrstu novog života. Kao prvo, 2012. razvela se od Charlesa Askegarda, deset godina mlađeg prvaka njujorškog Baleta. Bili su u braku deset godina, no navodno je otkrila da je vara. Onda joj je umrla mama i osjetila je da je došao trenutak da nešto promijeni. A primijetila je da se to dogodilo i njezinim prijateljicama.

19
Candace Bushnell at the 27th Annual Elton John AIDS Foundation Academy Awards Viewing Party.
(West Hollywood, CA), Image: 415872537, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, StarMax
Profimedia, StarMax

- Moja nova knjiga upravo je o tome, o novim počecima u pedesetima, o ponovnom upoznavanju muškaraca. Nekad su pedesete značile početak mirovine, nije se tražilo ništa više od toga, da se suočimo sa starenjem i debljanjem, nije se očekivalo da žene i dalje vježbaju, pokreću biznise ili se razodijevaju pred novom osobom - objasnila je i dodala da je knjiga neočekivano zabavna, a obraća se ženama koje žude za izvorom vječne mladosti i ljepote, ali i strasti. Candace nije nikad bila od onih žena koje pristaju na manje od “leptirića u trbuhu”.

Afera s Facom modelirana je prema njezinoj burnoj vezi s Ronom Galottijem, s kojim je hodala i prekidala pa opet hodala dvije godine u devedesetima. Kao i Faca, Galotti, izdavač Voguea, Vanity Faira i GQ-a, bio je poznati ženskar, moćan, bogat, uspješan. Candace je za njega jednom rekla da je bio “jedan od onih njujorških frajera s toliko velikom osobnošću da ga svak primijeti čim uđe u prostoriju”. Ni Bushnell ni Galotti nisu nikad otkrili zašto je njihova veza bila neuspješna, ostali su do kraja diskretni. On se poslije, slično kao Faca, skrasio, otišao iz New Yorka, gdje su iskušenja očito prevelika, i živi sa ženom i djetetom u zabačenom dijelu Vermonta. Je li Candace zaključila da ju je koštalo braka što nije bila jednako tako diskretna oko Charlesa?

Ne znamo, uglavnom je on bio “indiskretan”, no svojeg sadašnjeg dečka pokazala je na Instagramu, ali bez imena i prezimena. O tome ima li strasti u srednjoj dobi počela je razmišljati kad je američko izdanje Cosmopolitana prije tri godine od nje naručio članak “Tinder u gradu”, o aplikaciji za upoznavanje partnera. Posve iskrena, napisala je da se nakon razvoda zatvorila u kuću izvan grada i počela pisati roman, nikog nije viđala, nikamo nije izlazila. I baš negdje u vrijeme kad je dobila ponudu da piše o Tinderu, kupila je mali stan u gradu i bila spremna opet postati zanosna Njujorčanka, sad i sama malo sličnija uspješnom Faci nego kolumnistici zaljubljenoj u ljubav. Na aplikaciju je stavila svoju fotografiju i godine. Tinder ju je odmah ubacio među žene koje zanimaju muškarci njezine dobi ili stariji. To joj se nije svidjelo - javila su se samo dva muškarca. Da se osveti Tinderu, svoje interese ograničila je na muškarce između 22 i 38 godina. U pet minuta već je imala desetak ponuda - Tinder je ipak za mlade. Priznala je da je uzbuđenje silnih ponuda adiktivno, pogotovo kad ostaje u sferi fantazije. Za Candace ili Carrie ono što se između dvoje ljudi dogodi uživo, povezano je s nesvjesnim. Ako Tinder nije zabavan koliko obećava, serija će sigurno biti.

Linker
18. travanj 2024 13:01