Catherine Deneuve
 Getty Images
Mora usporiti ritam

Catherine Deneuve završila je u bolnici, pretrpjela je lakši moždani udar

Popularnu francusku glumicu, poznatu i kao jednu od najljepših žena svijeta, uz respektabilnu filmsku karijeru, humanitarni angažman, borbu za ženska prava obilježava i to što je strastvena pušačica...

Catherine Deneuve doživjela je "lakši moždani udar koji je stoga reverzibilan", rekla je u srijedu njezina obitelj u priopćenju koje je prenijela njezina agentica Claire Blondel za AFP.

"Na sreću, ne osjeća nikakve motoričke teškoće i, naravno, jedno vrijeme mora se odmarati", dodaje isti izvor. Poznata glumica je primljena u bolnicu u Parizu, dodaje obitelj glumice Catherine Deneuve (76) ne navodeći druge pojedinosti.

Le Parisien piše u jutrošnjem izdanju da je glumici "pozlilo u noći na srijedu".

Ikona francuskog filma već tjednima radi na snimanju filma redateljice Emmanuelle Bercot "Za života" ("De son vivant") s Benoitom Magimelom i Cecile de France.

Sipa/Cropix

Proslavila se 1964. filmom Jacquesa Demyja "Cherbourški kišobrani" a glumila je s najvećim redateljima, Romanom Polanskim, Luisom Bunuelom, Andreom Techineom i Larsom von Trierom.

Sa 17 godina, zaljubila se i u 16 godina starijeg redatelja Rogera Vadima s kojim je 1963. dobila sina Christiana. S njim se razišla mjesec dana nakon rođenja djeteta. Nedugo zatim udala se za fotografa Davida Baileyja i s njim u braku provela sedam godina nakon čega je izjavila da je brak zamka.

BELLE DE JOUR, Catherine Deneuve, 1967
Everett Collection / Everett Col

Tijekom 60-ih bila je u kratkoj vezi i s Clintom Eastwoodom. S glumcem Marcellom Mastroiannijem s kojim je snimila pet filmova bila je u vezi 70- ih godina i dobili su kćer Ciaru. S njim je ostala u prijateljskim odnosima i čak bila uz njega kada je 1996. umro od raka. Glumica je prijateljevala i s francuskim dizajnerom Yves Saint Laurentom, štoviše, bila je njegova muza, kako je on tvrdio. Catherine Deneuve svojedobno je bila i zaštitno lice Chanela no. 5. a 1986. izbacila je na tržište i svoj parfem Deneuve.

Sipa/Cropix

Već desetljećima slovi za jednu od najljepših žena svijeta, a 2001. postala je zaštitno lice L’Oreala . Svestrana glumica koja u slobodno vrijeme crta, fotografira, uređuje interijere, na neko vrijeme će morati usporiti ritam.

Linker
24. travanj 2024 12:11